23 °

max 31 ° / min 21 °

Ponedjeljak

13.07.

31° / 21°

Utorak

14.07.

32° / 18°

Srijeda

15.07.

31° / 19°

Četvrtak

16.07.

31° / 20°

Petak

17.07.

31° / 21°

Subota

18.07.

29° / 21°

Nedjelja

19.07.

32° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Online takmičenje gitarista od 30. maja do 1. juna

Kultura

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Online takmičenje gitarista od 30. maja do 1. juna

Međunarodno takmičenje gitarista ''Tivat 2020'' (Montenegro International Guitar Competition) biće održano od 30. maja do 1. juna u online formatu, pod sloganom Safe Port of Music.

.Ovogodišnje, 14. izdanje realizuju Muzički centar Crne Gore i NVO Anagastum, uz podršku Centra za kulturu Tivat i pokroviteljstvo Euro Strings - European Guitar Festival Collaborative platforme.

Kako se navodi u saopštenju, takmičari mogu da se prijavljuju za učešće do 25. maja i to u dvije kategorije – sa i bez starosnog ograničenja.

''Prijavljivanje se vrši ispunjavanjem aplikacione forme koja se, sa svim informacijama i pravilnikom ovogodišnjeg izdanja nalazi na sajtu guitarmontenegro.com'' navodi se u saopštenju.

Za prvoplasirane su obezbijeđene brojne i vrijedne nagrade među kojima su ručno izrađena Andreas Marvi gitara u vrijednosti od 8.000 eura i Slavko Mrdalj gitara u vrijednosti od 5.000 eura.

''Uz to, najbolji će imati priliku da nastupe na Forumu gitare u Beču, održe niz koncerata u Evropi, u zemljama EuroStrings platforme, nastupe sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom”, saopštili su organizatori.

Usljed krize izazvane pandemijom korona virusa i globalno sprovedene kampanje čiji je cilj da svi ostanemo u svojim domovima, organizatori su odlučili da takmičarski dio manifestacije realizuju emitovanjem nastupa svih učesnika posredstvom EuroStrings platforme i oficijelne Fejsbuk stranice MIGC-a.

''Na taj način, svi ljubitelji akustične gitare moći će da isprate niz koncerata u okviru najeminentijeg gitarskog dešavanja u Crnoj Gori'', navodi se u saopštenju.

Međunarodno takmičenje gitarista (Montenegro International Guitar Competition - MIGC) krajem 2017. godine postalo je dio platforme Euro Strings - European Guitar Festival Collaborative, koja se jednim dijelom finansira iz budžeta EU programa Kreativna Evropa.

“Ovaj projekat predstavlja partnerstvo sedamnaest gitarskih festivala iz Evrope koji su fokusirani na davanje podrške protoku mladih talenata na festivalima i pružanje mogućnosti novim klasičnim gitaristima da dopru do širih međunarodnih publika, čime bi im se omogućio transnacionalni rad i pristup novim tržištima”, navodi se u saopštenju.

U Euro Strings su uključeni slični festivali iz Austrije, Belgije, Portugala, Holandije, Finske, Estonije, Švedske, Njemačke, Hrvatske, Mađarske, BiH, Bugarske, Italije, Španije, Rumunije i Velike Britanije.

''Ključni cilj projekta je doprinos razvoju dinamične i raznovrsne evropske scene klasične gitare, koja odražava zajedničke vrijednosti, preokupacije i izazove 21. vijeka'', kazali su organizatori.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR