16 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Premijera filma Primjeri Fundina  u KIC-u

Kultura

Comments 0

Premijera filma Primjeri Fundina u KIC-u

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Premijera dugometražnog dokumentarnog filma "Primjeri Fundina" autora Filipa Rašovića biće organizovana u utorak, 30.juna, u velikoj sali KIC-a Budo Tomović u 20 sati.

Sinopsis

Film govori o slozi i zajedništvu stanovnika ovog sela kako kroz istoriju, tako i danas. Ovaj kraj, pored lijepe prirode krase i harmonični odnosi seljana koji su katoličke, islamske i pravoslavne vjeroispovijesti.

"Razlike u nacionalnim i vjerskim identitetima nisu bile prepreka za sklapanje prijateljstava, kumstava i brakova. U ovom filmu, ljudi koji žive ili vode porijeklo iz Fundine govore o dobrim primjerima kako iz svojih života i današnjeg vremena, tako i o primjerima iz istorije. Film je podržao Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore", navodi se u saopštenju KIC-a.

Filip Rašović je rođen 1990. u Podgorici, gdje je završio gimnaziju “Slobodan Škerović”. Studije Multimedijalne produkcije je završio u Novom Sadu.

Nakon toga se vraća u Podgoricu, gdje je radio u medijima na raznim pozicijama, što mu je omogućilo da bolje upozna proces stvaranja televizijskog i radijskog programa.

Radio je kao novinar u pisanim medijima i kao radijski voditelj. Od djetinstva se interesovao za fotografiju i film i počeo je da se bavi stvaranjem vrlo rano.

Svoj prvi dugometražni dokumentarni film, Primjeri Fundina, snimio je 2019.

Shodno odluci Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti - nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR