14 °

max 14 ° / min 7 °

Petak

26.04.

14° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Francuska predstava za drugi dan FIAT-a

Kultura

Comments 0

Francuska predstava za drugi dan FIAT-a

Autor: Antena M

  • Viber

FIAT će danas biti nastavljen francuskom predstavom „Nestabilno“, koja će biti izvedena na košarkaškom terenu u Njegoševom parku u 20 časova, u produkciji „Les hommes penches“, u izvođenju Nikolasa Frezoa i režiji Kristofa Huismana. Nikolas Frezo preispituje krhkost umjetnika i svijeta koji ga okružuje. U žiži njegovog interesovanja je transformacija slučajnosti u umjetnost. Frezo se usuđuje da reducira estetiku na minimum, stremeći tački u kojoj cirkus popušta pred mišlju i meditacijom. Predstava se realizuje u saradnji sa Francuskim institutom Crne Gore i Teatroskopom – regionalnim programom savremene scenske umetnosti.

U okviru muzičkog programa, filmski reditelj Nemanja Bečanović, predstaviće svoj eksperimentalni projekat „metaSound“, na krovnoj terasi KIC-a „Budo Tomović“ u 22 časa. Muzika se oslanja na tradiciju moderne klasične muzike od musique concrete do filmske i pozorišne avangardne muzike, a svoje uporište ima i u popularnoj muzici, prevashodno noise-u i kraut-rocku. U posljednje vrijeme „metaSound“ je okrenut ambijentalnoj muzici čije je uporište u soundscape-u substraktivne sinteze.

Programskom cjelinom „Film u ponoć“, FIAT će biti nastavljen projekcijom tri studentska kratkometražna igrana filma: „Velika dostignuća“ (23'), reditelja Nikole Vučinića, čija projekcija je u ponoć, „Teplice '78“ (9'), reditelja Slavena Sošića, koji će početi u 00:30, i projekcijom filma „Praskozorje“ (13:50'), reditelja Andrije Mugoše, koji počinje u 00:50 časova.

FIAT književni, muzički, likovni i programi iz oblasti kreativnih industrija biće prenošeni uživo preko video platforme YouTube, na našem sajtu www.fiat-montenegro.org, kao i na našim kanalima na društvenim mrežama.

Napomena: Radi demokratičnosti i transparentnosti u pogledu učešća publike u našim programima, ne postoji mogućnost onlajn prijave ili rezervacije za programe FIAT-a. Pravo prvenstva imaju posjetioci koji se pojave najkasnije 15 minuta prije početka programa na ulazu u naše festivalske prostore na krovnoj terasi KIC-a "Budo Tomović" i košarkaškom terenu u Njegoševom parku. Tako će biti izbjegnuta gužva i epidemiološki rizik. U gledalištu ima stotinu mjesta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR