18 °

max 21 ° / min 8 °

Subota

31.10.

21° / 8°

Nedjelja

01.11.

21° / 9°

Ponedjeljak

02.11.

20° / 8°

Utorak

03.11.

21° / 10°

Srijeda

04.11.

21° / 10°

Četvrtak

05.11.

22° / 11°

Petak

06.11.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Programom ''Svijetlo lice stare Podgorice“ počinje manifestacija ''Svi smo mi Crna Gora – bogastvo različitosti“

Kultura

Comments 0

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Programom ''Svijetlo lice stare Podgorice“ počinje manifestacija ''Svi smo mi Crna Gora – bogastvo različitosti“

U organizaciji Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, večeras u 20 sati u hotelu „Ramada“, sala na V spratu, održaće se multimedijalno veče „Svijetlo lice stare Podgorice“.

Tim programom počinje manifestacija „Svi smo mi Crna gora – bogastvo različitosti“, koja će se održati u nekoliko crnogorskih gradova. Početak manifestacije je planiran ranije, ali je odlagan zbog pandemije korona virusa, navodi se u saopštenju organizatora.

U okviru programa „Svijetlo lice stare Podgorice“ biće riječi o specifičnom načinu življenja Staropodgoričana, tradiciji suživota i tolerancije, oživjeće duh stare Podgorice kroz zanimljiva sjećanja učesnika programa, anegdote i dešavanja iz ranijih vremena. Biće to, zapravo, medaljoni riječi i sjećanja koja izranjaju iz davnašnjih vremena i bogate tradicije stare Podgorice.

Učesnici programa su ugledni Podgoričani i hroničari Podgorice Husein Ceno Tuzović i Danilo Burzan. U muzičkom dijelu programa učestvuju Šukrija Žuti Serhatlić, koji će, takođe, iznijeti svoja sjećanja na staru Podgoricu, Edo Abdović i Esad Merulić. Moderator programa će biti Miomir Maroš.

Manifestacija „Svi smo mi Crna Gora – bogastvo različitosti“ se nastavlja programima Centra za očuvanje kulture manjina Crne Gore u Kotoru i Bijelom Polju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR