6 °

max 6 ° / min -2 °

Ponedjeljak

18.01.

6° / -2°

Utorak

19.01.

6° / -1°

Srijeda

20.01.

7° / 2°

Četvrtak

21.01.

10° / 6°

Petak

22.01.

12° / 10°

Subota

23.01.

11° / 10°

Nedjelja

24.01.

10° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Program FLUID dizajn foruma za vikend

Kultura

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Program FLUID dizajn foruma za vikend

U završnici ovogodišnjeg izdanja FLUID dizajn foruma, tokom vikenda, odnosno 5. i 6. decembra očekuje bogat i raznovrstan program, saopštili su organizatori.

Forum se ove godine prvi put održava online posredstvom Zoom platforme, a zainteresovana šira publika može pratiti program putem direktnog prenosa na You Tube kanalu Flux Montenegro i Facebook stranici FLUID dizajn forum.

Program FLUID dizajn foruma u subotu 5. decembra počeće u 10 časova kada će svoj rad  predstaviti dizajner, vizuelni umjetnik i pisac Slavimir Stojanović. U nastavku programa, u 11 časova Sara Božanić, izvršna direktorka Instituta za transmedijski dizajn iz Ljubljane održaće predavanje pod nazivom „Twisted stories for twisted times“ na kojem će analizirati načine i primjere kako se stvara uspješno multiplatformno pripovijedanje. U 12:30 časova Arsenije Savić, Dušan Savić i Katarina Ilišković predstaviće zajednicu kreativaca DACIDA koja se bavi podizanjem svijesti o važnosti razmjene ideja i iskustava, kao i promocijom umjetnika iz Srbije i regiona.

U drugom dijelu subotnjeg programa, u 17 časova arhitektica Sonja Radović Jelovac govoriće o dokumentarnom filmu „Decoding Montenegro“ koji je napravljen povodom prezentacije crnogorske arhitekture na 4. Balkanskom arhitektonskom bijenalu. U 18 časova Tina Listeš i Tina Masnić predstaviće Udrugu studenata Dizajna vizualnih komunikacija - DVK. Arhitekta Mitesh Dixit, profesor na Syracuse Univerzitetu u Njujorku i osnivač DOMAIN office studija sa sjedištem u Njujorku i Beogradu, u 19 časova održaće predavanje pod nazivom „Transgressive Geographies: Beyond Territory“. Nakon toga, u 20 časova  članovi zajednice edukatora iz oblasti dizajna AIGA Design Educators Community Meaghan Dee, Alison Place, Alberto Rigau i Liese Zahabi govoriće o radu ove organizacije.

Program posljednjeg dana ovogodišnjeg FLUID dizajn foruma počeće u nedjelju 6. decembra u 17 časova kada će sociolog, istraživač i predavač Goran Tomka održati predavanje pod nazivom „Kolonizacija kreativnog tijela i kako je izbjeći“.

U 18 časova umjetnica Irena Vuković predstaviće svoj projekat „Jestiva istorija Crne Gore“ koji je inicirala sa ciljem da na nov način, posredstvom grafičkog dizajna, afirmiše jela koja spadaju u tradicionalnu crnogorsku kuhinju. U nastavku programa, u 19 časova, o svom aktivističkom radu govoriće klimatski dizajner Marc O’Brien koji je i suosnivač organizacije Climate Designers koja okuplja dizajnere i kreativne profesionalce iz različitih industrija sa ciljem da svoje kreativne vještine usmjere ka klimatskom aktivizmu. Program ovogodišnjeg Foruma biće zaključen razgovorom  povodom izložbe „Lica mog vremena“ čiji je autor fotograf Duško Miljanić. Razgovor će početi u 20 časova, a osim autora, ovim povodom govoriće direktor Centra za kulturu Tivat Neven Staničić i fotograf Lazar Pejović.

Kako se dodaje u saopštenju, svako izdanje FLUID dizajn foruma ima okvirnu temu koja definiše sadržaj programa usmjeravajući ga ka povezivanju stručnih umjetničkih praksi sa javnim interesom zajednice.

Ovogodišnje izdanje Foruma preispituje etičke dileme u savremenim dizajnerskim praksama. Organizator FLUID dizajn foruma je Fakultet likovnih umjetnosti Cetinje, a izvršni producent je MAS Trade Cetinje. Pokrovitelji su Ministarstvo kulture i Univerzitet Crne Gore.

Ovogodišnji Forum se organizuje u partnerstvu sa NVO FLUX, DAA Montenegro i Arhitektonskim fakultetom Podgorica.

Pozivaju sve zainteresovane da se registruju za učešće na FLUID dizajn forumu #08/2020 tako što ćete se priključiti FLUID Slack zajednici putem sljedećeg linka:

https://join.slack.com/t/fluiddizajnforum/shared_invite/zt-jdntm21h-abK~gtavUEOSYSToyVdMdQ

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR