14 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
KIC: Počele probe za predstavu Kontraevolucija

Kultura

Comments 0

KIC: Počele probe za predstavu Kontraevolucija

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

U JU Kulturno - informativnom centru “Budo Tomović” juče su počele čitaće probe i pripreme na realizaciji nove predstave “Kontraevolucija” po tekstu i u režiji Obrada Nenezića, saopšteno je iz KIC-a.

"Riječ je o koprodukciji JU “Zahumlje” iz Nikšića i KIC-a “Budo Tomović”. U glumačkoj postavi su: Jovan Dabović, Slavko Kalezić i Đorđije Tatić. Scenografiju, kostim i dizajn svijetla potpisuje akademski grafičar Darko Musić, dok će autorsku muziku raditi prof. Neđeljko Pejović. 

Ova nesvakidašnja futuristička komedija dramaturga Nenezića, bavi se sukobom nauke i religije, ali i ispitivanjem i istraživanjem budućnosti, odnosno čovjeka u digitalnoj eri. Komad će prikazati suočavanje sa granicama ljudske mašte i razuma, suprostavljenim religijskim i androidskim ograničenjima i dogmama, koje rezultiraju svojevrsnim komičnim zapletima i raspletima u kojima nema pobjednika.

Autori i producenti smatraju da ništa kao komedija nije potrebno u ovim izazovnim i mučnim vremenima, a pozorište je mjesto gdje gledalac doživljava neophodnu duhovnu katarzu, kako bi se pročistio od svake vrste krize, bilo da je ona zdravstvena, politička, ekonomska, identitetska...", piše u saopštenju.

Premijera predstave očekuje se krajem januara i u Podgorici i u Nikšiću, a u kom obliku zavisiće od epidemioloških mjera.

"Kako je riječ o maloj dramskoj formi, kojoj tehnički i finansijski mogu da odgovore ove dvije gradske institucije kulture, dogovoreno je da se i ubuduće njeguje ovakav vid saradnje, uvezuju sopstvene mogućnosti, sarađuje sa umjetnicima i udruženjima, ali i aplicira kako pojedinačno tako i zajedno na konkursima, sve sa ciljem da gledaocima u zemlji i šire ponudimo što različitije i bolje, kako predstave tako i druga umjetnička ostvarenja", piše u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR