Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Koncert violončeliste Sarija Šaćirija u KIC-u

Kultura

Comments 0

Koncert violončeliste Sarija Šaćirija u KIC-u

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Prvi solistički koncert mladog crnogorskog violončeliste Sarija Šaćirija biće održan u okviru KIC-ovog ciklusa "Mladi talenti" u petak, 9. aprila, u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović", u 17 sati, navodi se u saopštenju KIC-a.

Na programu su djela Johana Sebastijana Baha (I Svita za solo violončelo), Johanesa Bramsa (Sonata br. 1, op. 38) i Petra Iljiča Čajkovskog (Hiroviti komad). Dio programa izvešće uz klavirsku saradnju prof. Alekseja Molčanova (Brams i Čajkovski).

Sari Šaćiri (2001) rođen je u Podgorici, gdje je stekao osnovno i srednje muzičko obrazovanje u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić”” u klasi Mladena Popovića. Prošle godine upisao je Muzičku akademiju na Cetinju, trenutno je na prvoj godini studija u klasi profesora M. Popovića.

Sviranje na violončelu je usavršavao u radu s umjetnicima: Dmitrij Prokofiev, Dragan Đorđević Suzuki, Sebastiano Severi, Jan Kalinovski, Rajnhard Armleder, Džefri Noel Lastrapes, Vardan Gasparjan, Mauro Valli, Ališa Silverstin, Karmen Maria Elena Gonzalez.

Shodno odluci Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti broj mjesta je ograničen (Velika sala do 50 mjesta), a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR