9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Koncert klarinetiste Veljka Klenkovskog u KIC-u

Kultura

Comments 0

Koncert klarinetiste Veljka Klenkovskog u KIC-u

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Jedan od najboljih klarinetista u regionu Veljko Klenkovski prirediće koncert u saradnji sa pijanistom Aleksandrom Sinčukom u četvrtak, 11. novembra, u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, u 20 sati, navode organizatori.

Na programu koncerta su djela za klarinet i klavir: “Sonata” op. 167 Kamija Sen Sansa, “Tri romanse” op.94 Roberta Šumana, minijature-omaži velikim kompozitorima Bela Kovača (“Pozdravljam Vas, gospodine Johan Štraus” i “Posle Vas, gospodine Geršvin”) i Majkla Garsona (“Džez varijacije na Paganinijevu temu”). Pored toga, pijanista Sinčuk će izvesti dvije klavirske kompozicije Frederika Šopena (Etide op. 10, br. 11 i 12) i Sergeja Rahmanjinova (Muzički momenat op.4, br. 16).

Klarinetista Velјko Klenkovski rođen je u Pančevu.

Srednju muzičku školu “Kornelije Stanković” završio je u Beogradu, nakon čega je nastavio svoje školovanje na konzervatorijumu “Žorž Bize” u Parizu.

Diplomirao je s najvišim ocjenama na Nacionalnom konzervatorijumu u Parizu.

Dvije godine kasnije magistrirao je na pariskoj Muzičkoj akademiji “Alfred Korto”, a 2008. godine magistrirao je i na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu.

Doktorirao je na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu. Klenkovski je lauerat brojnih takmičenja u zemlјi i inostranstvu od kojih su najznačajnije prve nagrade na međunarodnom takmičenju “Leopold Belan” u Parizu, međunarodnom takmičenju u Pikardiji, Saveznom takmičenju u Ljublјani, kao i prva specijalna nagrada na Međunarodnom takmičenju u Parizu i treća nagrada na Međunarodnom takmičenju muzičke omladine u Beogradu.

Aleksandar Sinčuk (1988, Rusija) je laureat mnogih prestižnih pijanističkih konkursa među kojima se izdvajaju Prva nagrada na Međunarodnom konkursu “Rahmanjinov” u Moskvi (2008) i Zlatna medalja na Međunarodnom konkursu “Vladimir Horovic” u Kijevu (2012). Svoje koncerte danas priređuje u značajnim koncertnim dvoranama širom Rusije, Evrope i svijeta (SAD, Portoriko, Izrael, Maroko, Kina, Južna Koreja, itd.).

Sinčuk je bio đak ugledne profesorice Izolde Zemskove u Vladivostoku, a zatim je upisao Centralnu muzičku školu pri Moskovskom državnom konzervatorijumu “Čajkovski” u klasi prof. Nine Makarove. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR