2 °

max 4 ° / min -5 °

Subota

22.01.

4° / -5°

Nedjelja

23.01.

4° / -4°

Ponedjeljak

24.01.

-0° / -6°

Utorak

25.01.

3° / -6°

Srijeda

26.01.

7° / -2°

Četvrtak

27.01.

6° / -2°

Petak

28.01.

7° / 0°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U petak promocija zbirke Priče sa zapadne strane u KIC-u

Kultura

Comments 0

U petak promocija zbirke Priče sa zapadne strane u KIC-u

Autor: Antena M

  • Viber

Druga zbirka Sava Markoča "Priče sa zapadne strane" biće promovisana u petak, 12.novembra, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović” od 20 sati.

Kako je saopšteno iz KIC-a, o zbirci će uz autora govoriti profesorica književnosti Dragana Erjavšek i izdavač i pisac Mirko Rakočević.

“Priče sa zapadne strane pripadaju mitopetskoj imaginaciji Amerike. Problematizujući prkos, tugu, nostalgiju, zlostavljanje, usud siromaštva, imigracije i svakodnevice, druga osjećanja i iskustva pretežno čovjeka plavog okovratnika, te prateći realistički, na momente prljav stil (izuzev priče BlueBay News koja sadrži elemente magijskog realizma), duh Priča sa zapadne strane najpribližniji je onom američkom modernizmu sa sredine prošlog vijeka. Poznavaoci americane pronaći će u pojedinim pričama karverovštinu, urlik bitnika, južnjačku gotiku, ali i uticaj pulp romana i Novog Holivuda", navodi se u saopštenju.

Savo Markoč je rođen u Baru 1963. Završio je engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Nikšiću. Kratko je radio kao nastavnik, a veći dio života u pomorskim agencijama. U četrdesetim je otkrio ljubav prema kamenu.

"U pedesetim je počeo da piše. Jedan je od onih pisaca koji su putem društvenih mreža stekli prvu čitalačku publiku. Svoju prvu zbirku priča „Kula od sjećanja“ objavio je 2018. za izdavačku kuću Mediteran Multimedia iz Bara. „Priče sa zapadne strane“, njegovu drugu knjigu, objavio je Grafički atelje iz Podgorice", dodaje se u saopštenju.

Iz KIC-a napominju da važe mjere Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR