17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novi dokumentarac o Džejmsu Bondu najavljen za sljedeću jesen

Izvor: Epa

Kultura

Comments 0

Novi dokumentarac o Džejmsu Bondu najavljen za sljedeću jesen

Izvor: euronews.rs

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Novi dokumentarni film istražuje muziku legendarne franšize o Džejmsu Bondu, a povodom 60 godina ostvarenja koja se bave agentom 007.

Kako prenosi portal Headliner, film će realizovati ista ekipa koja je ove godine snimila dokumentarni film "James Bond: The Daniel Craig Story".

Pozivajući se na američki Deadline, ovaj portal piše da će emitovanje muzičkog dokumentarca (u režiji Meta Vajtkorsa) biti u oktobru 2022, i to u mjesecu u kojem se obilježava 60 godina od objavljivanja prvog filma o Džejmsu Bondu.

Prvi film iz serijala o britanskom tajnom agentu bio je "Dr. No" (1962). Ser Tomas Šon Koneri (1930-2020), škotski filmski i pozorišni glumac, ostao je upamćen u kinematografiji kao prvi filmski Bond.

Iako je do tada imao više zapaženih uloga, Koneri je bio relativno nepoznat sve dok nije izabran za ulogu tajnog agenta u seriji filmova zasnovanih na romanima Ijana Fleminga.

Odabrali su ga čitaoci dnevnog lista "Dejli ekspres", a ne kako kaže legenda da su ga producenti slučajno spazili kroz prozor dok je koračao "poput pantera" i odmah zarobili. Fleming se, s druge strane, kako kažu, i rukama i nogama borio da on ne dobije glavnu ulogu.

Ali i sama priča o muzici iz ovih filmova od početka izaziva veliko interesovanje, kao uostalom i svaka naslovna pjesma koja je pratila agneta 007 proteklih 60 godina.

Iako se, naime, u svakom filmu o Bondu čuje karakteristična tema koju je komponovao Monti Norman, svaki film se razlikuje i prepoznaje po naslovnoj numeri, baš kao i po negativcu kog omiljenji ljubitelj votka-martinija mora da likvidira.

Autori i izvođači muzike su bile mahom muzičke zvijezde, između ostalih, Širli Besi, Tina Tarner, Sem Smit, Duran Duran, Adel i Bili Ajliš, a zanimljivo je da su sa Bond temom "umalo" trijumfovali Džoni Keš, Alis Kuper, Muse, Pulp, Radiohead...

Kome će biti povjereno da izvede narednu naslovnu numeru, ostaje da se čuje, ali prije toga bi trebalo prvo da budu okončana nagađanja oko toga ko će zamijeniti Danijela Krejga, koji se od uloge agenta 007 oprostio filmom "No Time To Die".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR