9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Održano Veče sjećanja na kraljicu Jelenu

Kultura

Comments 0

Održano Veče sjećanja na kraljicu Jelenu

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Sekretarijat za kulturu Prijestonice Cetinje u saradnji sa Narodnim muzejem Crne Gore i crnogorskim udruženjem iz Italije ,,Italia -Montenegro Regina Elena“ organizovao je ,,Veče sjećanja na kraljicu Jelenu“ posvećeno crnogorskoj princezi i italijanskoj kraljici Jeleni Savojskoj povodom 70 godine od njene smrti.

Goste je pozdravio gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković, a događaj je svojim prisustvom uveličala princeza Maria Gabriela od Savoje, unuka Kraljice Jelene i kćerka posljednjeg italijanskog kralja Umberta II.

Istoričar Petar Glendža govorio je o vezama kraljevskih familija neposredno i prilikom sklapanja braka između princeze Jelene i Viktora Emanuela III, dok su dr Olivera Popović i dr Slavko Burzanović govorili o kraljičinom uticaju na odnose između Crne Gore i Italije.

Italijanski profesor Norberto Kaćalja nadahnuto je govorio o dobročinstvima i humanitarnom radu italijanske kraljice, ali i o ljubavi koju italijanski narod do danas gaji prema Jeleni Savojskoj.

Veče je organizovano u prelijepom ambijentu atrijuma Biljarde uz prisustvo velikog broja zainteresovanih poštovalaca lika i djela Kraljice Jelene Savojske.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR