9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Monodrama Zlostavljanje u Nikšićkom pozorištu

Izvor: Duško Miljanić

Kultura

Comments 0

Monodrama Zlostavljanje u Nikšićkom pozorištu

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Monodrama „Zlostavljanje“ Iva Andrića, u dramatizaciji Siniše Kovačevića i izvođenju Jovane Todorović, biće izvedena večeras u Nikšićkom pozorištu u 20 sati, navode iz CNP-a.

Pripovjetka Iva Andrića je napisana 1946. Iako se Andrić opire sceni, ova dramatizacija je vrijedan i uspješan pokušaj da se uhvati jedan sudbonosni dramski trenutak u kome se prelama sudbina jedne žene, trenutak oslobađanja od stege koju nameće malograđanska sredina.

Monodrama “Zlostavljanje” opisuje život jedne mlade žene koja je iz siromašne porodice udata u bogatu kuću za uticajnog privrednika Andriju Zerekovića. Koliko je život u bogatoj kući uz muža kojeg svi poštuju i uvažavaju Anici težak i nesnosan, Siniša Kovačević kroz ovu sjajnu dramatizaciju protkanu Andrićevom vanvremenskom riječju opisuje na jedan izuzetno i danas aktuelan način.

Ova monodrama će nas dovesti u situaciju da se ozbiljno zamislimo i zapitamo o tome koliko je psihičko zlostavljanje često i prisutno svuda oko nas. Između ostalog, ova predstava ima za cilj da ohrabri žene, da u njima probudi snagu da shvate da nisu same i da ne treba da trpe bilo kakav vid zlostavljanja.

Scenografkinja predstave je Ivanka Vana Prelević, kostimografkinja Gordana Bulatović, dizajn svjetla potpisuje Mili Malović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR