10 °

max 15 ° / min 8 °

Petak

26.04.

15° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ovacije i dug aplauz za Ujka Vanju

Izvor: Đorđe Cmiljanić foto

Kultura

Comments 0

Ovacije i dug aplauz za Ujka Vanju

Autor: Antena M

  • Viber

U Crnogorskom narodnom pozorištu sinoć je premijerno izvedena predstava “Ujka Vanja” Antona Pavloviča Čehova u režiji Mirka Radonjića.

Prva premijera u jubilarnoj 70-oj godini Crnogorskog narodnog pozorišta nikoga nije ostavila ravnodušnim, a publika je ansambl predstave pozdravila ovacijama i dugim aplauzom, navode iz CNP-a. 

- U Čehovu je za glumca najbitnija motivacija, i upravo smo dosta vremena posvetili tome na probama. Umjesto da se bavimo karakterima, osjećanjima, likovima, fokusirali smo se na određene situacije i važnost njihovih uticaja na današnjicu. Nikada nismo imali namjeru da 'popravljamo' Čehova, ne možemo nanijeti nikakvu štetu tom materijalu, uradili smo to na jedan drugačiji način, i stojimo iza ovog projekta iskreno, baš onako kako je Čehov stajao iskreno iza svojih djela - istakao je reditelj Mirko Radonjić nakon premijere.

- Čehov se radi već toliko godina i mislim da smo mi u odnosu na te repeticije, u odnosu na to šta je pozorište bilo prije a šta je pozorište sada, našim “Ujka Vanjom” otvorili neku novu dimenziju tog pozorišnog vremena i prostora - kazala je glumica Tihana Ćulafić.

Glumica Jelica Vukčević, koja u predstavi tumači lik Jelene Andrejevne, kazala je da ovo za nju nije prva saradnja sa Radonjićem, te da su joj i same ideje reditelja kao i njegov princip rada već poznate.

- Imala sam beskrajno povjerenje u njega kao reditelja. Cijeli tim je radio kao jedna velika mašinerija. Uvijek je najbitnije da se u procesu rada prepustiš i vjeruješ kolegama. Negdje smo i znali da će rezultat biti krajnja pozitivna reakcija publike - rekla je Vukčević.

U predstavi igraju: Aleksandar Gavranić, Jelica Vukčević, Anja Misović (studentkinja II godine studijski program Gluma u klasi red. prof. Branislava Đage Mićunovića – FDU), Tihana Ćulafić, Pavle Prelević, Ivan Bezmarević, Ilija Gajević i Jelena Laban.

Tekst je preveo Mirko Radonjić, adaptaciju i dramaturgiju potpisuje Ilija Đurović, scenografiju Andreja Rondović, kostimografiju Lina Leković, dizajn svjetla Mirko Radonjić.

Za muziku u predstavi zadužen je bend “Pojačano prisustvo” koji čine Ilija Gajević, Jelena Laban i Pavle Prelević.

Asistentkinja režije i dramaturgije je Marija Backović, asistentkinja scenografa Jelena Ivančević a izvršna producentkinja Nela Otašević.

“Ujka Vanja” je na repertoaru i u ponedjeljak 6. marta u 20 sati na Velikoj sceni, a sve ulaznice su rasprodate.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR