8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Muzika i mađioničarski trikovi u KIC-u za 8. mart

Kultura

Comments 0

Muzika i mađioničarski trikovi u KIC-u za 8. mart

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Povodom Dana žena - 8. marta, KIC „Budo Tomović“ uz podršku podgoričke NVU Kirjana i hotela RAMADA, organizuju akustično veče glas i gitara poznatih makedonskih muzičara Goga Rekvijema (Georgi Gavrovski) i Filipa Karovskog, koji kao duo nastupaju pod imenom “The Tricksters”. Biće to njihov prvi nastup u Podgorici, a podsjećamo da su članovi popularnog skopskog benda Rekviem, navode iz KIC-a.

Posjetioci će imati priliku da u srijedu, 8. marta u DODEST sali od 20h uživaju u stranim i domaćim ex-yu hitovima od 1960. do 1990. godine, kao i u aktuelnoj muzici.

Vokal - Gogo Rekviem je ponosan što će imati priliku da se prvi put predstave crnogorskoj i podgoričkoj publici, a ukazuje da su kao članovi Reviema u Skoplju svirali sa skoro svim najpoznatijim pop rok zvijezdama sa ex-yu prostora, kao i sa makedonskim zvijezdama: Crvena jabuka, Prljavo kazalište, Hari Mata Hari, Merlin, Danijel Popović, Oliver Dragojević, Kaliopi i dr, a ujedno su i šest puta pratili Alena Islamovića na njegovim koncertima u Skoplju.

Duo “The Tricksters” je u Makedoniji prepoznat po svojim unikatnim izvedbama pjesama Parnog Valjka, Indexa, Bijelog dugmeta, EKV, Riblje čorbe, Azre, ali i po repertoaru stranih retro hitova Elvisa Prislija, Džona Lenona, Roja Orbisona, Tine Tarner, Boni Tejlor, grupa: A-HA, Queen, Bonnie Tyler, Tina Turner. Nastupali su u Federaciji BiH, Srbiji, Hrvatskoj.

Druga sfera kojom se Gogo Rekviem bavi je iluzionizam tj. mađioničarstvo, a profesionalni je close up mađioničar ("iz bliza") i mentalist. Šampion je Balkana u mentalizmu i magiji "iz bliza" i nastupao je skoro po cijelom Balkanu i Evropi. Od 2015. se ne takmiči i član je Balkanskog Internacionalnog žirija i jedan od predstavnika Balkanske Mađioničarske Federacije. Kako kaže jedini je u istoriji Balkana koji je uspio da stigne do Las Vegasa i dobije prestižnu stipendiju za Akademiju magije i misterije Las Vegas čiji je vlasnik Jeff McBride. Imao je čast da upozna Dejvida Koperfilda, najpoznatijeg mađioničara svih vremena.


Njegov show je prepun komedije, ali u isto vrijeme i mistike. Dio bogatog iskustva podijeliće i sa posjetiocima u DODEST-u 8. marta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR