10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Netflix sprema novu seriju, Robert De Niro u glavnoj ulozi

Izvor: Epa

Kultura

Comments 0

Netflix sprema novu seriju, Robert De Niro u glavnoj ulozi

Izvor: N1

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Nulti dan" postavlja pitanje svima – kako da pronađemo istinu u svijetu u krizi, koji naizgled rasturaju sile van naše kontrole?
Netflix je naručio ograničenu seriju “Zero day” sa Robertom De Nirom u njegovoj prvoj redovnoj televizijskoj ulozi, ekskluzivno saznaje Variety.

Pored toga, Lesli Linka Glatter će režirati i biti izvršni producent svih šest epizoda. Variety je ranije objavio da je serija bila u razvoju na Netflixu još u novembru. Pisci i izvršni producenti su Eric Newman i Noah Oppenheim.

“Nulti dan” postavlja pitanje svima – kako da pronađemo istinu u svijetu u krizi, koji naizgled rasturaju sile van naše kontrole? A u eri prepunoj teorija zavjere i podmetanja, koliko je tih sila proizvod našeg sopstvenog djelovanja, možda čak i naše sopstvene mašte.

Newman i Oppenheim su kreirali seriju zajedno sa dobitnikom Pulitzerove nagrade Michaelom S. Schmidtom, a Newman i Oppenheim su bili pisci i izvršni producenti zajedno s De Nirom.

“Ja sam doživotni obožavatelj Roberta De Nira”, rekao je Newman. “Imati ga kao producentskog partnera i zvijezdu u ovoj emisiji je van mojih najluđih snova. A Lesli Linka Glatter je režirala toliko mojih omiljenih televizijskih epizoda. Ona je bila naš prvi izbor da režiramo ovu emisiju. Zahvalan sam Netflixu na njihovom povjerenju i podršci i oduševljen sam što sam u poslu sa nevjerovatno kreativnim timom”, dodao je.

Noah Oppenheim je zaslužan za ranu inspiraciju novinaru Michaelu S. Schmidtu Pulitzerove nagrade, i “priča koje su ga držale budnim noću”.

De Niro je jedna od najpoznatijih filmskih zvijezda svih vremena, osvojio je Oskara za najboljeg glumca i najboljeg sporednog glumca za “Razjareni bik” i “Kum II dio”. Bio je nominiran za ukupno sedam glumačkih nagrada Oscara, a učestvovao je i u nominaciji za najbolji film za film “Irac”, koji je producirao i u kojem je igrao i glavnu ulogu. Također je dobio više nominacija za Emmy u svojoj karijeri, uključujući jednu za najboljeg glumca u TV filmu ili ograničenu seriju za HBO film “Čarobnjak laži”, u kojem je igrao Bernija Madoffa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR