Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predstava Ana Karenjina na festivalu Splitsko ljeto

Izvor: screenshot/youtube

Kultura

Comments 0

Predstava Ana Karenjina na festivalu Splitsko ljeto

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Predstava „Ana Karenjina“, koju je prema romanu L. N. Tolstoja režirao Mirko Radonjić, u koprodukciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom i Dramskog studija „Prazan prostor“, selektovana je za učešće na ovogodišnjem festivalu „Splitsko ljeto“, koji će biti održan od 12. jula do 16. avgusta.

Predstava „Ana Karenjina“ biće izvedena u Splitu 23. jula.

U pitanju je međunarodni festival koji obuhvata dramski, operski, baletski i koncertni program, a dodjeljuje nagradu „Judita“ za najbolju izvedbu u dramskom dijelu i jednu nagradu za muzički dio. Uz Dubrovačke ljetne igre predstavlja najveći, najstariji i najreprezentativniji nacionalni pozorišni festival koji se održava u ambijentalnim prostorima. 

Glumačku podjelu čine Sanja Vujisić, Aleksandar Gavranić i Pavle Prelević.

Podsjetimo, prošle godine „Ana Karenjina“ je osvojila Gran pri 62. Internacionalnog teatarskog festivala MESS u Sarajevu „Zlatni lovorov vijenac za najbolju predstavu u cjelini“. Takođe, u Sarajevu joj je dodijeljeno još pet nagrada. Predstava je dobila i specijalnu nagradu „Bijenala scenskog dizajna BISD 2022“ u Novom Sadu, kao i nagradu za režiju (Mirko Radonjić) i najbolju žensku ulogu (Sanja Vujisić) na Festivalu internacionalnog alternativnog teatra – FIAT u Podgorici (2021).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR