17 °

max 17 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

17° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Premijera komada Jastučko, Martina Mekdone u Zetskom domu

Izvor: Duško Miljanić

Kultura

Comments 0

Premijera komada Jastučko, Martina Mekdone u Zetskom domu

Autor: Antena M

  • Viber

Premijera predstave “Jastučko”, javni časovi “Studija” i gostovanja u Beogradskom dramskom pozorištu obilježiće jun i početak jula u radu Kraljevskog pozorišta “Zetski dom”.

Junski repertoar biće otvoren javnim časovima na kojima će biti predstavljen rad kulturno-obrazovnog segmenta “Studio”, pod vođstvom reditelja i pedagoga prof. Petra Pejakovića. Pritom, biće upriličena tri javna časa, i to prvog, drugog i trećeg juna, objavljeno je na sajtu Zetskog doma.

U četvrtak, 22. juna, slijedi premijera predstave “Jastučko”. Riječ je o master radu na Fakultetu dramskih umjetnosti, rađen prema tekstu Martina Mekdone, u režiji Andrije Rašovića. Dan kasnije, slijedi i još jedno izvođenje pomenute predstave.

Nakon toga, slijedi gostovanje u Beogradskom dramskom pozorištu, i to od 29. juna do prvog jula. Tom prilikom, Kraljevsko pozorište “Zetski dom” predstaviće se sa tri predstave.

Najprije, 29. juna, slijedi izvođenje predstave “Ana Karenjina”, rađene u koprodukciji sa DS “Prazan prostor”, prema tekstu Lava Nikolajeviča Tolstoja, a u režiji Mirka Radonjića.

Dan kasnije, publika u Beogradu moći će da isprati i predstavu “Leptir” Andraša Urbana, rađenu prema tekstu Aleksandra Radunovća, dok treće večeri slijedi i izvođenje predstave “Predsjednice” koju je, po tekstu Vernera Švaba, režirala Radmila Vojvodić.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR