17 °

max 17 ° / min 12 °

Petak

01.12.

17° / 12°

Subota

02.12.

15° / 13°

Nedjelja

03.12.

13° / 7°

Ponedjeljak

04.12.

11° / 4°

Utorak

05.12.

10° / 7°

Srijeda

06.12.

13° / 8°

Četvrtak

07.12.

8° / 3°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MKM prvi put raspisalo konkurs “Kultura mladih – kultura budućnosti” u vrijednosti 100 hiljada eura

Kultura

Comments 0

MKM prvi put raspisalo konkurs “Kultura mladih – kultura budućnosti” u vrijednosti 100 hiljada eura

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarstvo kulture i medija raspisalo je prvi put javni konkurs za sufinansiranje projekata/programa u oblasti kulture i umjetnosti pod nazivom „Kultura mladih – kultura budućnosti“, čija je vrijednost 100 hiljada eura, koji će trajati do kraja mjeseca.

Ministarstvo poziva pravna lica registrovana u Crnoj Gori za obavljanje kulturnih djelatnosti i/ili fizička lica sa prebivalištem u Crnoj Gori, koja imaju kapaciteta i iskustva u ovoj oblasti, da prijave projekte/programe kojim mogu doprinijeti realizaciji prioriteta utvrđenih konkursom.

Sektorskom analizom u oblastima kulture i umjetnosti identifikovani su problemi ─ nedovoljna ponuda kvalitetnih sadržaja za djecu i mlade u oblasti kulture i nedovoljna finansijska sredstva koja se izdvajaju za kulturne aktivnosti namijenjene djeci i mladima.

“Ovim konkursom želimo da podstaknemo potencijalne aplikante da prijave projekte/programe kojima proširuju postojeće kulturne sadržaje u skladu sa interesovanjima i potrebama djece i mladih i osmisle načine za osnaživanje djece i mladih kroz oslobađanje njihovog kreativnog potencijala, samostalno i/ili u saradnji sa predstavnicima lokalne zajednice.

Posebno podstičemo razvoj projekata/programa koji promovišu sljedeće vrijednosti: vršnjačka solidarnost, suzbijanje vršnjačkog nasilja, empatija, inkluzivnost, inovativnost, kritičko promišljanje o rizicima virtuelizacije, kao i vrednovanje i upoznavanje sa kulturnom baštinom. Pored toga, ovim konkursom želimo da podstaknemo razvoj kreativnosti djece i mladih u službi njihovog mentalnog zdravlja i sazrijevanja kroz kulturu.

Strateški cilj ovog konkursa je – izgradnja mostova između nosilaca kulturne djelatnosti i djece i mladih, u cilju afirmacije i zaštite njihovih prava kada je u pitanju pristup kulturi i slobodi umjetničkog stvaralaštva, kroz realizaciju sljedećih pod-ciljeva: obezbjeđivanje kvalitetnih kulturnih sadržaja čiji bi glavni korisnici bili djeca i mladi, uključivanje djece i mladih u postojeće programe institucija kulture, obezbjeđivanje podrške za razvoj kreativnosti kod djece i mladih i njihovog direktnog učešća u konceptualizaciji i realizaciji programskih/projektnih sadržaja i mobilnost i razmjena kulturnih sadržaja na cijeloj teritoriji Crne Gore”, kažu iz Ministarstva kulture i medija.

Ciljne grupe konkursa su djeca do 14 godina, adolescenti i mladi od 14 do 28 godina uključujući ranjive i marginalizovane kategorije

Pored navedenih prihvatljivim će se smatrati i druge aktivnosti za koje se ocijeni da doprinose ostvarenju ciljeva konkursa.

Više informacija o uslovima konkursa dostupno je na linku.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR