17 °

max 17 ° / min 12 °

Subota

02.12.

17° / 12°

Nedjelja

03.12.

12° / 6°

Ponedjeljak

04.12.

10° / 4°

Utorak

05.12.

9° / 6°

Srijeda

06.12.

8° / 7°

Četvrtak

07.12.

10° / 6°

Petak

08.12.

10° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
“Pokojniku” nagrada za najbolju scenografiju na 4. Festivalu drame i pozorišta “Teatar na raskršću”

Kultura

Comments 0

“Pokojniku” nagrada za najbolju scenografiju na 4. Festivalu drame i pozorišta “Teatar na raskršću”

Autor: Antena M

  • Viber

Predstava „Pokojnik“, koju je po tekstu Branislava Nušića režirao i adaptirao Egon Savin, u koprodukciji Crnogorskog narodnog pozorišta i Centra za kulturu Tivat, dobila je nagradu za najbolju scenografiju na četvrtom Festivalu drame i pozorišta “Teatar na raskršću”.

“Vesna Popović osvojila je nagradu za najbolje scenografsko rješenje u predstavi „Pokojnik“ Crnogorskog narodnog pozorišta i Centra za kulturu Tivat. Vješto poigravajući prostranu perspektivu, kolorit, kao i prevođenje eksterijera u unutrašnjost i obrnuto, iskusno potcrtava karakter komedijskog mentaliteta”, navodi se u obrazloženju žirija.

O nagradama je odlučivao žiri u sastavu: predsjednik Vasil Vasilev, urednik i upravnik Narodnog pozorišta „Ivan Vazov“ u Sofiji, prof. dr Nenad Novaković, stručnjak za elektronske medije i menadžment u kulturi (BiH), Irena Šarović, balerina, koreograf i diplomirani dramaturg (Srbija), dr. Milica Bajić Đurov, scenograf i kostimograf (Srbija) i Dušan Kovačević, glumac i producent (Crna Gora), poruka je iz CNP-a.

U predstavi “Pokojnik” igraju: Marko Baćović, Bojan Dimitrijević, Nada Vukčević, Goran Vujović, Aleksandar Radulović, Stefan Vuković, Slavko Kalezić, Slobodan Marunović, Stevan Vuković, Dejan Ivanić, Stevan Radusinović, Radmila Božović, Jadranka Mamić, Dragan Račić i Slobodan Vujadinović.

Autorski tim predstave čine: Vesna Popović, scenografkinja, Jelena Stokuća, kostimografkinja, Gordana Bulatović, asistentkinja kostimografkinje, Dubravka Drakić, scenski govor, organizatorka Gordana Smodlaka, izvršna producentkinja Nela Otašević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR