16 °

max 16 ° / min 12 °

Petak

01.12.

16° / 12°

Subota

02.12.

15° / 13°

Nedjelja

03.12.

13° / 7°

Ponedjeljak

04.12.

11° / 4°

Utorak

05.12.

10° / 7°

Srijeda

06.12.

13° / 8°

Četvrtak

07.12.

8° / 3°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Budva nije prijestonica Evropske kulture, Skoplje osvojilo titulu za 2028.

Kultura

Comments 3

Budva nije prijestonica Evropske kulture, Skoplje osvojilo titulu za 2028.

Autor: Antena M

  • Viber

Budva nije prijestonica Evropske kulture, Skoplje je osvojilo titulu za 2028. godinu, odlučeno je danas u "Kući evropske istorije" u Briselu.

Evropska unija je odlučila da Skoplju dodijeli tutulu Evropske prijestonice kulture za 2028. godinu u kategoriji gradova iz EEA/EFTA zemalja, zemalja kandidata za EU i potencijalnih kandidata za EU.

Odluku je donio Generalni Direktorat za obrazovanje, omladinu, sport i kulturu Evropske komisije, a na predlog EU panela nezavisnih kulturnih eksperata, saopštili su Georg Hesler, rukovodilac Sektora za kulturu, kreativnost i sport Generalnog Direktorata EU komisije i Merilin Redan, predsjednik Panela za Evropske prijestonice kulture.

Predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović čestitao je Skoplju i Sjevernoj Makedoniji na pobjedi.

"Zahvaljemo Evropskoj uniji na odličnoj organizaciji ovog prestižnog takmičenja gdje gradovi nisu rivali, već partneri koji jedni od drugih uče, uspostavljaju mostove saradnje i pokreću zajedničke projekte. Za Budvu, Boku i Crnu Goru je velika čast i uspjeh što smo u konkurenciji desetina zainteresovanih gradova iz Evrope uspjeli da uđemo u finale", istakao je Jovanović. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Orwel

Siguran sam da inicijatori “kandidature” Budve nisu ni imali za cilj da pobijede. Namjera je bila samo fiktivnim firmama osnovanim samo za ovu priliku, isisati pare iz budžeta, a o kojim parama se radi i o kakvom uskom krugu ljudi se radi, to bi već bio posao za tužilaštvo. Da ga ima.

vip-tetka

Oni su prijestonica NEkulture samo neuk čovjek bi njima mogao dati da su oni za kulturu,pored cajki trash turbosrijanski melos,igranje po stolovima,pecenje volova na plazu 3,14 3,14

Astro

Realno da nije šovinistička klerofašisoidna Budva.