17 °

max 17 ° / min 12 °

Subota

02.12.

17° / 12°

Nedjelja

03.12.

12° / 6°

Ponedjeljak

04.12.

10° / 4°

Utorak

05.12.

9° / 6°

Srijeda

06.12.

8° / 7°

Četvrtak

07.12.

10° / 6°

Petak

08.12.

10° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novi veliki svjetski uspjeh zagrebačke violončelistkinje Ane Rucner

Izvor: LICENCIRANE FOTOGRAFIJE / AUTOR: MR. WANGQUAN

Kultura

Tag Gallery
Comments 1

Novi veliki svjetski uspjeh zagrebačke violončelistkinje Ane Rucner

Izvor: T-Portal.hr

Autor: Antena M

  • Viber

Renomirana hrvatska čelistikinja Ana Rucner  nedavno je ostvarila niz impresivnih nastupa u Kini.

Ova virtuozna umjetnica oduševila je kinesku publiku serijom koncerata širom zemlje u raznim gradovima poput Shanghai, Hanghzhou, Jiangsu Province, Antig i brojnim drugim, priređujući nezaboravna muzička iskustva, a njeni nastupi oduševili su sve posjetioce.

Tokom svojih koncerata, Ana Rucner nije samo izvodila predivne muzičke kompozicije već je dijelila svoju strast prema muzici kroz inspirativne nastupe kojima takođe promoviše svoju zemlju.

Njena izvanredna vještina sviranja violončela spojena s emocionalnom dubinom njenog izraza tokom svakog nastupa ostavila je snažan utisak na publiku širom Kine.

Osim koncerata, Ana Rucner, takođe je održala niz majstorskih radionica gdje je dijelila svoje znanje i iskustvo s mladim muzičarima i zaljubljenicima u violončelo. Kroz nekoliko masterclass predavanja, Ana je doprinijela razvoju mladih muzičkih talenata i pružila podršku budućim generacijama muzičara u Kini prenoseći im svoje znanje i ljubav prema muzici.

'Ova godina započela mi je sa čestim putovanjima u Kinu još u mjesecu maju. Zadnje je bilo malo duže (mjesec dana) jer sam imala puno muzičkih angažmana. Osim solističkih koncerata imam i svoje učenike te održavam muzičke masterclassove koji su i više nego uspješni, jer je njima edukacija vrlo važan segment. Publika je posebna, strpljivi su, zahvalni i velikodušni u izražavanju emocija nakon što uspostavimo istinski kontakt i povežemo energije', govori Ana o važnosti masterclass predavanja koja održava u Kini. Kratak dio atmosfere masterclassa koja diže na noge sve polaznike možete pogledati na YouTube kanalu Ane Rucner.

Anino iskustvo u Kini govori o njenoj sposobnosti povezivanja s različitim kulturama putem univerzalnog jezika muzike. Njena posvećenost umjetnosti i želja za dijeljenjem muzike s ljudima širom svijeta čine Anu Rucner ne samo izvanrednom muzičarkom već i globalnom muzičkom ambasadorkom.

O svojim daljnjim planovima Rucner govori:

'Kina je za mene veliki izazov i životna škola u mnogo čemu. U Kini vidim svoj dalji muzički i put i vrlo sam posvećena tamošnjoj karijeri koja raste brzinom svjetlosti. Ove godine čeka me još cijela serija koncerata, pa tako i onaj novogodišnji. Na sljedećoj turneji pridruži će mi se muzički genijalac, bubnjar Marko Duvnjak koji je i na ovom putovanju bio sa mnom na jednom od koncerata. Naš energičan nastup u Kini je napravio veliki uspjeh. Zajedno ćemo svirati cijelu predstojeću turneju. Inače, imam sjajan menadžment u Kini i jako sam sretna na ovoj prilici koju napokon živim punim plućima. Danas, kad je moj sin već odrastao mogu sebi priuštiti ovakav poslovni potez, a i imam dovoljno zrelosti i iskustva da sve ovo iznesem jer je tempo koji u Kini imam kad dođem prilično zahtjevan. Puno radim, putujem iz grada u grad, odrađujem puno marketinških aktivnosti… uglavnom, nema stajanja. I tako treba biti!'

Ana je takođe snimila nekolicinu video spotova po važnim kulturološkim lokacijama kao što su Shanghai Waibaidu Bridge i Wukang building u gradovima Shanghai i Hangzhou.

U jednom od samih centara tih gradova oko nje se okupljala znatiželjna masa snimajući svaki njen pokret. Takođe ostvarila je saradnje s kineskim poznatim umjetnicima i dizajnerima koje jedva čeka podijeliti sa svima.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR