8 °

max 11 ° / min 6 °

Četvrtak

22.02.

11° / 6°

Petak

23.02.

11° / 7°

Subota

24.02.

10° / 9°

Nedjelja

25.02.

13° / 9°

Ponedjeljak

26.02.

15° / 9°

Utorak

27.02.

15° / 10°

Srijeda

28.02.

16° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Decembarski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta

Kultura

Comments 0

Decembarski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorsko narodno pozorište pripremilo je raznolik repertoar za decembar koji će obilježiti premijera predstave "671-Lov", prema tekstu i u režiji Hane Rastoder. Predstava će premijerno biti izvedena u utorak 26. decembra na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta, navodi se u saopštenju.

Predstava "671-Lov" je inspirisana zločinom u Štrpcima počinjenim 27. februara 1993. godine, odnosno otmicom dvadeset putnika civila iz voza 671. Prema riječima autorke Rastoder, radnja prati dramu porodice traumatizovane gubitkom svojeg člana, odnosno reperkusije društvene krize na jednu od njegovih tvorbenih jedinica – porodicu.

Autorski tim predstave čine: Ivanka Vana Prelević, scenografkinja, Mia Đurović, kostimografkinja, Enes Tahirović, kompozitor, Nataša Milićević, asistentkinja režije i Danilo Milatović, izvršni producent. Uloge tumače: Dejan Ivanić, Tihana Ćulafić, Milica Šćepanović, Jovana Brnović, Ognjen Sekulić i Kristijan Blečić. Predstava “671-Lov” autorke Hane Rastoder biće ujedno i njen završni ispit master studija pozorišne režije na Fakultetu dramskih umjetnosti Cetinje u klasi red. prof. Radmile Vojvodić, a publika je može pogledati i u srijedu 27. decembra.

U okviru decembarskog repertoara biće izvedene i predstave: “Proces” Franca Kafke u režiji Dušanke Belade, “Pokojnik” Branislava Nušića u režiji i adaptaciji Egona Savina, “Jerma” Sajmona Stouna u režiji Ane Tomović, “Brod” po tekstu i u režiji Ane Đorđević, “Šćeri moja” Maje Todorović u režiji i adaptaciji Ane Vukotić, “Nesporazum” Albera Kamija u režiji Damjana Pejanovića, monodrama Slavka Kalezića “Souldfood” po istoimenoj knjizi Žane Poliakov, i monodrama Jovana Todorović “Zlostavljanje” po tekstu Iva Andrića, u dramatizaciji Siniše Kovačevića.

Kraljevsko pozorište Zetski dom će gostovati u nacionalnom teatru sa predstavom “Predsjednice” Vernera Švaba u režiji Radmile Vojvodić u petak 8. decembra, dok će dan kasnije nacionalni teatar gostovati u Kraljevskom pozorištu Zetski dom sa predstavom “Mali bračni zločini” po tekstu Erika Emanuela Šmita, autora Marije Đurić i Pavla Bogojevića. CNP će u decembru gostovati i u Baru sa predstavom “Bladi Mun” po tekstu i u režiji Ane Đorđević, koja će biti izvedena u četvrtak 21. decembra u Kulturnom centru sa početkom u 20 sati.

U srijedu 6. decembra na Velikoj sceni CNP-a biće izvedena predstava “Politička istorija žena Crne Gore” u režiji Marije Perović, rađena u okviru programa za razvoj Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori.
Publika će u nedjelju 17. decembra imati priliku da pogleda i balet “Pepeljuga” baletske škole “Princeza Ksenija” u 17 časova i 20 časova, a 24. decembra baletsku predstavu “Novogodišnja čarolija” u izvođenju baletske trupe Allegro i Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić”.
U četvrtak 7. decembra na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta sa početkom u 18 časova će biti održana promocija monografije Varje Đukić “San na javi – o teatru s ovog kraja svijeta”.

Promocija će biti održana u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica a ulaz je slobodan za sve posjetioce.

Zimski koncert Crnogorskog narodnog pozorišta biće održan u četvrtak 28. decembra na Velikoj sceni CNP-a. Na koncertu će nastupiti pijanista Guido D’Angelo i violončelista Milanske skale Nasim Saad.

Ulaznice za sve programe se mogu rezervisati i kupiti na veb-sajtu www.cnp.me, kao i na biletarnici Pozorišta, dok se publika o aktivnostima nacionalnog teatra može informisati i putem društvenih mreža Facebook i Instagram. Crnogorsko narodno pozorište zadržava pravo eventualne izmjene repertoara, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR