15 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 12°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Odabrani prvi dobitnici stipendija Fondacije Miloš Karadaglić

Kultura

Comments 0

Odabrani prvi dobitnici stipendija Fondacije Miloš Karadaglić

Autor: Antena M

  • Viber

Fondacija Miloš Karadaglić, osnovana 2023. godine sa ciljem da doprinese razvoju kulturnog i umjetničkog stvaralaštva u Crnoj Gori i regionu, dodijelila je dvije stipendije za obrazovanje iz oblasti muzičkog stvaralaštva i jednu za audio-vizuelni projekat.

Dobitnici stipendija u ciklusu za 2023/2024. godinu su: Kosta Popović, violončelista i student prve godine master studija na Gildhol školi za muziku i dramu u klasi profesorice Luiz Hopkin; Petra Radulović, sopran i studentkinja prve godine master studija na Univerzitetu za muziku i izvođačke umjetnosti u Beču, u klasi profesorâ Helene Malkovske i Hartmuta Kajla; Aleksandra Prelević Palladino, umjetničkog imena Dolce Herra, muzička autorka i prva profesionalna bubnjarka iz Crne Gore.

“Ovo je veliki dan za nas kao Fondaciju i potvrda značajnog umjetničkog potencijala koji postoji u Crnoj Gori. Na našu adresu pristigao je veliki broj vrlo kvalitetnih prijava, a odluka tročlanog internacionalnog žirija nije bila laka. Dodatno smo motivisani da nastavimo našu misiju i da na našem putu damo podršku i šansu što većem broju umjetnika iz Crne Gore i regiona, jer kvalitet koji postoji neupitan je i zaslužuje svoje mjesto na internacionalnoj umjetničkoj sceni,” rekao je predsjednik Fondacije i naš proslavljeni gitarista Miloš Karadaglić.

Generalni direktor Porto Montenegra, David Margason, rekao je: „Izuzetno smo ponosni što smo partneri Fondacije i što ćemo dati priliku odabranim talentima da razvijaju svoju umjetnost kroz korišćenje naših novih SYNCHRO audio i vizuelnih studija i produkcijskih timova, kao i da se predstave tokom našeg Rubix 2024 Festivala, ovdje u Porto Montenegru ovog ljeta. Sve navedeno naglašava posvećenost Porto Montenegra podršci umjetnosti i razvoju kreativnih industrija u Crnoj Gori i obezbjeđivanje platforme za nove talente da njeguju svoje umjetničke karijere i pokažu svoje vještine na međunarodnom nivou.”

Iz kompanije One Crna Gora istakli su da su ponosni što i ovim činom One pokazuje da je mreža koja spaja ljude i afirmiše ideje koje čine da naše društvo napreduje.

”Podrška kulturi je nešto što zahtijeva upravo mrežu, onu koju niko ne može da sačini sam, onu koja može nastati jedino kada nastupamo zajedno. Kada smo dobili poziv da doprinesemo Fondaciji Miloš Karadaglić, znali smo da smo da ćemo biti dio priče koja sa svojom željom da podržava umjetnike na njihovom putu obrazovanja, podržava i samu umjetnost i čini ovaj svijet ljepšim. Osim toga, obrazovna komponenta kojoj na ovaj način doprinosimo, za nas je podsticaj više, budući da je upravo edukacija jedan od prioriteta našeg društveno-odgovornog poslovanja. Uz zahvalnost Fondaciji na krajnje ozbiljnom pristupu u selekciji kandidata, na putu osvajanja znanja i majstorstva našim sjajnim stipendistima želimo svu snagu koju udruženi donose radost, volja i inspiracija,” kazao je Branko Mitrović, izvršni direktor kompanije One Crna Gora.

Fondacija Miloš Karadaglić pokrenuta je od strane proslavljenog crnogorskog gitariste sa vizijom da talentovanim umjetnicima pruži mentorsku i finansijsku podršku. Fondacija objavljuje konkurse za stipendiranje makar jednom godišnje, i to u partnerskoj saradnji sa brojnim privatnim kompanijama. Više informacija zainteresovani mogu dobiti na veb stranici Fondacije: www.milos-foundation.org.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR