19 °

max 23 ° / min 13 °

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prvi Gala koncert Fondacije Miloš Karadaglić na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta

Kultura

Comments 0

Prvi Gala koncert Fondacije Miloš Karadaglić na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta

Autor: Antena M

  • Viber

Fondacija "Miloš Karadaglić" i Crnogorsko narodno pozorište prirediće Gala koncert na Velikoj sceni u subotu, 6. aprila 2024. godine, s početkom u 20 časova. Ovaj događaj predstavlja spoj umjetnika svjetskog renomea i mladih talenata iz svijeta klasične muzike, što  u samom etosu rada Fondacije

Dirigentsku palicu preuzeće, kažu u saopštenju CNP-a, maestro Andreas Otenzamer, renomirani umjetnik porijeklom iz Austrije, dok će kao solisti nastupiti Miloš Karadaglić, te sopranistica Petra Radulović i violončelista Kosta Popović, koji su dobitnici prvog ciklusa stipendija koje je Fondacija Miloš Karadaglić dodijelila u februaru ove godine. 

Na programu će se naći, dodaju, značajna djela iz svjetske muzičke baštine, obuhvatajući različite epohe - od baroka, preko klasicizma i romantizma, sve do muzike 20. vijeka. Gudački ansambl Crnogorskog simfonijskog orkestra će izvesti prvi stav Bahovog “Brandenburškog koncerta” br. 3 u G-duru, kao i “Holberg svitu” Edvarda Griga.

Iz CNP-a kažu da zajedno sa gudačima CSO-a, Miloš Karadaglić će odsvirati djela italijanskih autora, i to čuveni “Adađo” iz “Koncerta za obou u d-molu” Alesandra Marčela, “Fandango” iz “Kvinteta br. 4 u D-duru” Luiđija Bokerinija, kao i “Koncert za lautu u D-duru” Antonija Vivaldija.

Stipendistkinja Petra Radulović, dodaju otpjevaće rečitativ i ariju “Thy Hand, Belinda” i “When I am Laid in Earth” iz opere “Didona i Enej” Henrija Persela, kao i ariju “Quando me’n vo” iz opere “Boemi” Đakoma Pučinija.

Kosta Popović izvešće djela, navode iz CNP-a, “Vokaliza op. 34, br. 14” Sergeja Rahmanjinova, kao i “Ritualni ples vatre” iz baleta “Ljubav čarobnica” Manuela de Falje. Pored pomentog, stipendisti će nastupiti u duetima sa Milošem Karadaglićem u izvođenju djela Eitora Vilja-Lobosa - ariju iz “Brazilske bahijane br. 5” i “Sentimentalnu melodiju” iz “Amazonske šume W551”.

Gala koncert će se, kako kažu, realizovati u partnerstvu Fondacije Miloš Karadaglić i Crnogorskog narodnog pozorišta, uz podršku Ministarstva kulture i medija i Muzičkog centra Crne Gore, te kompanija Henley & Partners i Adriatic Marinas Porto Montenegro.

Za više informacija i rezervacije karata, posjetite www.cnp.me ili kontaktirajte blagajnu Crnogorskog narodnog pozorišta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR