20 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gromoglasni šapat odjeknuo Crnom Gorom: PisoJ rasplakao podgoričku publiku

Izvor: Marko Gardašević

Kultura

Tag VideoTag Gallery
Comments 1

Gromoglasni šapat odjeknuo Crnom Gorom: PisoJ rasplakao podgoričku publiku

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Red plača, red smijeha, red promišljanja o tome koliko brinemo o svojim najbližim i koliko i jednostavna riječ može postati krupna kada voljene osobe nijesu više pored nas. To je podgoričkoj publici priredio sinoć Josip Milanović, na društvenim mrežama poznatiji kao "PisoJ".

Kroz veče prisutne je vodila Jelena Božović, a notama svoje gitare i glasa uljepšala ga je Dušanka Belada.

Čuveni PisoJ biće gost našeg podkasta Drugačija radio veza u ponedjeljak, 08.04., pa naše slušaoce i gledaoce pozivamo da njegove emocije i umjetnost  dožive i kroz njegovo gostovanje na Anteni M od 11:10h.

Mladi pisac iz Bosne i Hercegovine prvi je dobitnik nagrade za najprodavaniju knjigu u BiH na "Oskaru popularnosti". 

Josip je svoju internacionalnu turneju pokrenuo iz Podgorice, jer, kako kaže, za Crnu Goru i ovaj grad vezuju ga posebni ljudi, a podgorička publika je na njegov šarm i emocijama vezene tekstove reagovala ponekom suzom, glasnim smijehom i zamišljenim pogledima. 

PisoJ je prisutne osvojio svojim pogledom na svijet, intimnim pričama o porodičnim odnosima, neostvarenoj ljubavi, ali i životu u malom Kiseljaku koji ga je pripremio na izazove koje ga čekaju na ulicama velikih gradova. 

Posebnu ulogu u njegovom životu ima baka, koja ga beskrajno ohrabruje u svemu što radi i stvara, pa je priča o njoj imala posebno mjesto na sinoćnjoj promociji. 

Ipak, roditeljska ljubav je ono što svakoga od nas posebno dotakne, učini da se preispitamo, podstakne mnoga pitanja: Govorimo li svojim najbližima dovoljno koliko ih volimo, koliko su nam značajni, koliko nam njihova prisutnost olakšava sve kroz što prolazimo - i lijepo i ružno?

Mnoge je upitnike sinoć ispisao PisoJ u mislima prisutnih, a pogotovo kad je ispričao priču o svom ocu, koji je sa svega sedam dana ostao bez očinske ljubavi, pa se to na neki način preslikalo i na Josipov odnos sa njegovim tatom. 

Riječi njegovog teksta dosta su rekle o tome, pa poslušajte dio u nastavku:


Josipova djela govore mnogo više od bilo koje napisane riječi, a njegovo sinoćnje djelo zabilježio je fotograf Marko Gardašević. 

.

.

.

.

.

.

.

.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR