22 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Solistički koncert pijaniste Matije Molčanova u KIC-u

Izvor: KIC Budo Tomović

Kultura

Comments 0

Solistički koncert pijaniste Matije Molčanova u KIC-u

Autor: Antena M

  • Viber

Solistički koncert pijaniste Matije Molčanova biće održan u okviru ciklusa „Mladi talenti“ u srijedu, 5. juna, u velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, u 19 sati.

Program koncerta činiće djela Johana Sebastijana Baha (Preludijum i fuga As-dur, I sveska DTK), Volfganga Amadeusa Mocarta (Sonata u c-molu KV 457), Johanesa Bramsa (Intermezzi br. 1 i 2 op. 118) Volodimira Mašika (Tokata  2017), kao i kompozicija za klavir četvororučno Morisa Moškovskog (Gavotte op. 43 br. 2) koju će mladi pijanista izvesti sa gošćom koncerta Elenom Vujović, saopšteno je iz KIC-a. 

Matija Molčanov (2004) je rođen u Kotoru.

Prve muzičke korake napravio je u ŠOMO Budva, u klasi Biljane Bagarić, a nastavio školovanje u klasi svog oca, prof. Oleksija Molčanova u Tivtu, sve do završetka srednje muzičke škole 2024. godine.

Kao učenik srednje škole ostvario je niz zapaženih rezultata i osvojio nagrade na međunarodnim i državnim takmičenjima kao solista i član kamernih sastava, navode iz KIC-a. 

Među najznačajnijim ističu se nagrade na I, II i III međunarodnom pijanističkom takmičenju u Tivtu, na online takmičenjima u Sremskoj Mitrovici (Srbija), Užgorodu i Kijevu (Ukrajina) i Istanbulu (Turska).

Nedavno je osvojio prvu nagradu na Državnom takmičenju u kategoriji klavirski duo sa Elenom Vujović.

Pohađao je različite seminare kod profesora Bojana Martinovića, Jurija Kota, Vladimira Babina i Nikole Vučkovića.

Više puta je nastupao na festivalu savremene klavirske muzike „Forte piano“ u organizaciji KIC-a „Budo Tomović“ i učestvovao u projektu „Vivum“ u organizaciji Zavoda za školstvo CG, pod pokroviteljstvom UNICEF-a.

Mladi ukrajinski kompozitor Volodimir Mašika je specijalno za Matiju komponovao dvije kompozicije, koje je premijerno izveo u Podgorici: „Četiri karakterna komada za djecu“ (2021) i „Varijacije u obliku etida u Ukrajinskom stilu“ (2022) za klavir i orkestar.

Umjetnički je angažovan u pozorišnoj predstavi „Svijet mogućnosti“ reditelja Harisa Pašovića.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR