25 °

max 25 ° / min 15 °

Petak

17.05.

25° / 15°

Subota

18.05.

24° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

23° / 16°

Četvrtak

23.05.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Potpisan Protokol o saradnji: "Do bolje povezanosti izdavačkih kuća"

Kultura

Comments 0

Potpisan Protokol o saradnji: "Do bolje povezanosti izdavačkih kuća"

  • Viber
Predstavnici Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja i Međunarodnog sajma knjiga u Skoplju potpisali su danas Protokol o saradnji, koji predstavlja važan korak ka unaprjeđenju saradnje na polju kulture i obrazovanja dvije zemlje. 
Protokol su potpisale Sanja Kondarko, generalna direktorka Sajma knjiga u Skoplju, i Maida Šukurica Gorčević, koordinatorka projekta Podgoričkog sajma. 
 
"Potpisani Protokol predviđa, između ostalog, međusobnu saradnju u organizaciji i promociji sajmova, što će dovesti do bolje povezanosti kako izdavačkih kuća dvije zemlje, tako i autora koji će dobiti priliku da svoja djela predstave široj javnosti. Takođe, stvaraju se uslovi za efektivan nastup makedonskih izdavača na Sajmu knjiga u Podgorici, a potpisivanje protokola će biti dodatni podsticaj i za crnogorske izdavačke kuće da nastupaju na Sajmu knjiga u Skoplju. Potpisivanje ovog protokola svakako je suštinski događaj koji otvara dalji put kulturne saradnje i jačanje veza Crne Gore i Makedonije", navodi se u saopštenju. 
 
Slične protokole Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja sklopio je između ostalih i  sa sajmovima knjiga u Beogradu, Bukureštu i Pekingu. 
 
Sajam knjiga u Skoplju, koji se ove godine održava  od 4. do 10. aprila najposjećenija je manifestacija ove vrste u Makedoniji, koja godišnje okuplja oko 100 izlagača i koju obično posjeti blizu 50.000 posjetilaca.
 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR