11 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Žrijebanje izbornih lista uživo na Parlamentarnom kanalu

Izvor: RTCG

Parlamentarni izbori 2023

Comments 0

Žrijebanje izbornih lista uživo na Parlamentarnom kanalu

Izvor: RTCG

Autor: Antena M

  • Viber

Žrijebanje izbornih lista, koje je zakazano danas za 17 časova prenosiće se uživo na Parlamentarnom kanalu. Ustavni sud je ranije odbio žalbe dvije izborne liste Crnogorske građanske akcije i "La kasa de papel". Time je precizirana konačna lista partija koje će učestvovati na parlamentarnim izborima, a kojih je 15.

Sjednica DIK-a zakazana je za 17 sati, a žrijebanje će, kako je najavljeno, biti obavljeno u prisustvu ovlašćenih predstavnika podnosilaca izbornih lista.

Potvrđene su izborne liste Pravda za sve koju predvodi Vladimir Leposavić, Pokreta Preokret, Pokreta za promjene, Saveza „Mi možemo za građansku Crnu Goru“, Hrvatske građanske inicijative, Socijaldemokratske partije, koalicije Zajedno koju čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Liberalna partija i Demokratska unija Albanaca.

DIK je potvrdila i liste Albanskog foruma, Albanske alijanse, Bošnjačke stranke, Pokreta Evropa sad, koalicije Za budućnost Crne Gore koji čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija i Radnička partija.

Na izborima će učestvovati i koalicije Demokrata i URA-e, Socijalističke narodna partije i Demosa, kao i lista "Narodna koalicija - složno i tačka" koju čine Demohrišćanski pokret, Prava Crna Gora, Slobodna Crna Gora, Demokratska srpska stranka, Pokret za Pljevlja.

 
 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR