25 °

max 30 ° / min 21 °

Četvrtak

06.08.

30° / 21°

Petak

07.08.

30° / 21°

Subota

08.08.

33° / 23°

Nedjelja

09.08.

34° / 23°

Ponedjeljak

10.08.

34° / 22°

Utorak

11.08.

33° / 22°

Srijeda

12.08.

33° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Ulica Vojisavljevića bi trebalo da postane bulevar sa četiri trake, planirana i izgradnja novog groblja"

Podgorica

Comments 0

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

"Ulica Vojisavljevića bi trebalo da postane bulevar sa četiri trake, planirana i izgradnja novog groblja"

Centralna javna rasprava o Nacrtu Strateškog plana razvoja Glavnog grada Podgorice 2019-2024 počela je danas u multimedijalnoj sali zgrade gradskog parlamenta.

Nacrt Strateškog plana razvoja Glavnog grada 2019-2024 je u fazi javne rasprave do 16.novembra.

Menadžer Glavnog grada Marijan Junčaj kazao je da je najznačajniji očekivani rezultat strateškog plana bolji životni standard građana. 

On je rekao kako u strateškom planu ima riječi u razvoju turizma i da će biti dosta dopuna u tom dijelu. Takođe, dodao je da je jedan od glavnih prioriteta Glavnog grada gradski prevoz te da pomno prate situaciju u tom segmentu.

Na javnoj raspravi bilo je riječi i o tome da gradu treba mnogo više zelenih površina, jer se, konkretno u siti kvartu, svake godine umjesto parka gradi po neka nova zgrada.

Na pitanje šta se dešava sa rekonstrukcijom ulice Vojislavljevica Junčaj je rekao kako je ona evidentirana kroz dokument te da ne vidi ništa sporno kada je taj projekat u pitanju dodajući da će sve što je u strateškom planu biti realizovano.

Predstavnici mjesnih zajednica predložili su da opština učini sve da centar grada ponovo zaživi.

"Predlažemo izgradnju trotoara u centru grada, mnogi od njih su nedovršeni. Mnogo dobro je napravljen Trg Argentina, to je malo ali efektno ulaganje. Predlažemo da se zlatarkoj ulici da orjentalni izgled. Strateški plan je, prema našoj ocjeni, stručno napravljen", kazali su iz mjesne zajednice Nova Varoš.

Zamjenica direktora agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Snežana Adžić najavila je da će u Podgorici biti rekonstruisano 33 saobraćajnice a da će Ulica Vojislavljevića postati bulevar sa četiri trake.

"Glavni projekat za rekonstrukciju Ulice Vojislavljevića urađen je prije dvije godine, prema njemu je urađen elaborat eksproprijacije. Uslov za realizaciju ove saobraćajnice su riješeni imovinsko pravni odnosi. Ukoliko se stvore uslovi za realizaciju ovog putnog pravca naći će se i sredstva", kazala je Adžić.

Ona je kazala da su počeli radovi na petlji na Smokovcu, bulevaru ka Tuzima i starom putu ka Spužu.

"Petlja na Smokovcu bi trebala da bude završena do završetka radova na autoputu. Prva faza izgradnje bulevara ka Tuzima je ugovorena i pitanja je dana kada će početi realizacija", kazala je ona.

Odgovarajući na interesovanja u vezi sa izgradnjom novog gradskog groblja, ona je saopštila da je Glavni grad uputio inicijativu Ministarstvu održivog razvoja i turizma da se taj objekat ponovo planira na prostoru Ćemovskog polja umjesto u Kokotima.

Odbornici Skupštine Glavnog grada su, pored ostalog, zahtijevali da se u Strateškom planu nađu i projekti koji se planiraju i realizuju od strane Vlade Crne Gore, kao što je, na primjer, ovih dana najavljena izgradnja obrazovnih objekata.

Iz Mjesne zajednice „Nova varoš“ upućena je sugestija da se zgrada nekadašnje Robne kuće „Beograd“ ne opredjeljuje za kulturne sadržaje, imajući u vidu mnogobrojne objekte kulture u centru grada, već da se zadrži njena prvobitna namjena za obavljanje trgovačke djelatnosti.

Od nevladinog sektora stigao je zahtjev da se planira izgradnja posebnog objekta za organizovanje muzičkih događaja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR