Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Glavni grad i EBRD nastavljaju uspješnu saradnju"

| Postavio/la: Jelena Ćetković

"Glavni grad i EBRD nastavljaju uspješnu saradnju"

Gradonačelnik Ivan Vuković, sa saradnicima, primio je danas generalnu direktoricu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Centralnu i Jugoistočnu Evropu Šarlot Ruhe koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Sagovornici su razgovarali o realizaciji razvojnih projekata u Podgorici posebno potencirajući modernizaciju sistema javne rasvjete u gradskom području, primjenu savremenih rješenja i modela iz koncepata pametnih i zelenih gradova, uvođenje savremenog i održivog javnog prevoza kao i primjenu energetske efikasnosti u objektima u vlasništvu Glavnog grada, navedeno je u saopštenju. 

Gradonačelnik je  zadovoljan  dosadašnjom saradnjom Glavnog grada i EBRD, uvjeren da će se ona u narednom periodu intenzivirati i produbiti u različitim oblastima i sferama od obostarnog značaja.

On je,  predstavljaući  kapitalne projekte koje relizuje gradska uprava, saopštio da je Glavni grad pokrenuo obiman investicioni ciklus i da je podrška kredibilnog i pouzdanog partnera kao što je EBRD od izuzetne važnosti za Glavni grad u cilju realizacije vrlo ambiciozne investicione agenede gradske uprave.

Vuković se nada da će EBRD i u narednom periodu biti  partner u realizaji razvojnih projekata u Podgorici, bilo da je riječ  o  finasijskoj, tehničkoj i ekspertskoj podršci koja je veoma značajna za efikasnije i kvalitetnije realizovanje planiranih aktivnosti kako bi nastavili sa održivim i dinamičnim razvojem grada.

Direktorica (EBRD) za Centralnu i Jugoistočnu Evropu Šarlot Ruhe je istakala posebno zadovoljstvo dosadašnjim partnerstvom EBRD i Glavnog grada konstatujući da postoji veliki potencijal za realizaciju novih zajedničkih projekata i aktivnosti koji bi doprinijeli daljem unapređenju saradnje i snaženju međusobnog partnerstva.

Ruhe je Vukoviću prenijela zainteresovanost kao i mogućnosti podršeke EBRD u realizaciji odrađenih projekta gradske uprave izražavajući uvjerenje da će u narednom periodu intenzivirati komunikaciju u cilju realizacije konkretnih dogovorenih aktivnosti.

Ostavi komentar

0/300