3 °

max 17 ° / min 4 °

Ponedjeljak

01.03.

17° / 4°

Utorak

02.03.

16° / 3°

Srijeda

03.03.

17° / 1°

Četvrtak

04.03.

17° / 1°

Petak

05.03.

14° / 3°

Subota

06.03.

15° / 6°

Nedjelja

07.03.

15° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Decembar u znaku Pazara i proslave 75 godina od oslobođenja Podgorice

Izvor: Foto:Wikipedia

Podgorica

Tag VideoTag Gallery
Comments 0

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Decembar u znaku Pazara i proslave 75 godina od oslobođenja Podgorice

 Glavni Grad predstavio je decembarski program koji je konceptualno drugačiji od prethodnih.

„Prošle godine svjedočili smo izuzetno uspješnoj višenedjeljnoj manifestaciji.

Pazar je prevazišao i naša očekivanja i očekivanja naših sugrađana. To je izazvalo zadovljstvo, ali nam je dalo i obavezu više da obogatimo ponudu grada kada je u pitanju koncept proslave novogodišnjih praznika ''istakla je zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić na press konferenciji povodom predstavljanja koncepta proslave novogodišnjih praznika u Podgorici.

Ona je istakla da je novina sami termin Pazara, te da je uvod u proslavu novogodšnjih praznika bogat kulturno-umjetnički program tokom cijelog mjeseca decembra.

''Osim samog početka Pazara, koji će biti nešto ranije, imaćemo i drugačiji koncept proslave Podgoričke noći, koja će se po prvi put, 13. decembra, obilježiti na otvorenom, biće to prilika da svi zajedno slavimo našu Podgoricu na našem Trgu nezavisnosti.

 To će biti i početak proslave Dana grada, podsjetiću da ove godine proslavljamo 75 godina od oslobođenja Podgorice.

 I ovaj dan obilježićemo nešto drugačije – sedmodnevnom proslavom koja će svakog dana biti ispraćena određenim programom i koja će se završiti svečanom sjednicom i propratnim programom 19. decembra.

 Proslavu ćemo zaokružiti, a time napraviti i uvod u proslavu novogodišnjih praznika – 20. decembra kada će u Bemax ARENI, biti održan koncert Gibonnija, što je poklon kompanije Bemax Podgorici i njenim građanima“,

istakla je zamjenica Vujačić najavljujući da će ovo biti praksa koja će se ponavljati gotovo svakog mjeseca i zahvalivši se prijatelju grada Bemaxu na ovoj inicijativi.

„Osim toga, čeka nas dosta novitetea, čekaju nas nastupi lokalnih bendova i izvođača, bogata kulturna ponuda, prilika da se iskažu ketaivni potencijali, predstave crnogorski preduzetnici, bogat dječji program, uz mnoga izmenađenja koja nas očekuju tih dana. U samoj novogodšnjoj noći nastupiće regionalno popularni izvođači – bendovi Letu štuke i Ničim izazvan, a 01. januara nas očekuju nastupi Darka Rundeka i Marka Louisa“, zaključila je Vujačić.

 „Namjera Glavnog grada je da koristeći iskustva kulturnog turizma u svijetu, kroz javni interes, uključuje promociju gradova u oblasti umjetnosti i kulture i time povećava interesovanje turista za lokalne kulturne događaje i znamenitosti grada.

Očekuje nas bogat decembar u Podgorici a uz Novogodišnji Pazar koji počinje 6. decembra, moram najaviti da će ovogodišnje izdanje DEUS-a početi 29. novembra, kada će u novom prostoru Kolektora biti otvorena izlozba 17 umjetnika iz regiona uz koncert Jazz benda iz Beograda Fish in Oil.

Tako da nas i sa ove strane očekuje mnogo kvalitetnih programa- knjizevnih, pozorišnih, muzičkih i filmskih“, istakla je sekretarka za kulturu i sport Ana Medigović.

 „Svjedoci ste da smo prije par dana imali jako uspješnu žurku u saradnji sa organizacijom Konektor i ta praksa će se nastaviti.

 Već 7.decembra očekujemo novog DJ. Ovo je novi dio kulturne ponude grada koji je izazvao veliko interesovanje sugrađana, što nas je pozitivno iznenadilo.“, zaključila je Medigović, dodajući da nas i tokom naredne godine očekuju zanimljivi projekti koji će doprinijeti boljoj promociji glavnog grada.

 Nina Pajović iz Turističke organizacije Podgorica je istakla da ovakvi događaji imaju izuzetan značaj za podizanje kvaliteta turističke ponude grada.

 „Imajući u vidu kakvi su bili komentari i reakcije prošle godine, negdje je bilo za očekivati da će upravo ovakav koncept postati tradicionalan način obilježavanja praznika u našem gradu.

Turistička organizacija Podgorice će neke on naših tradicionalnih manifestacija koje se organizuju u decembru, ove godine realizovati upravo u okviru Podgoričkog prazničnog Pazara. Počećemo sa događajem „Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu„ kojim TOP već više od dvije decenije nagrađuje pojedince i kolektive koji svojim radom doprinose unaprješenju ukupne turističke ponude grada.

Nakon toga, još jedno iznenađenje od nas odnosi se na manifestaciju „Podgorička noć“, koja će ove godine biti po prvi put organizovana na otvorenom i vjerujemo na oduševljenje naših sugrađana i brojnih turista koji će boraviti u Podgorici.

Tog dana, pored naših izvođača Bojana Marovića, Bojana Delića, Danijela Alibabića i Raja Simonovića, nastupiće Žuti Serhatlić i Peđa Janković, a nakon njih i specijalni gosti Ana Štajdohar i Mostar Sevdah Reunion, istakla je Pajović. Ona je istakla i značaj dječjeg novogodišnjeg koncerta u kojem će uživati namlađi sugrađani uz dječiji hor „Zvjezdice“, baletsku školu Princeza Ksenija i dječijih animatora i specijalnog gosta Minju Subotu.

Sava Rakočević je pomenuo da će Pazar početi 06. decembra i da će trajati do 02. januara, te da je početak manifestacije prilagođen vremenskim uslovima.

 „Kao i prošle godine, broj prodanih mjesta na Pazaru i objekata za prezentaciju proizvoda će biti 42, predstaviće se lokalni proizvođači i određeni broj proizvođača sa juga i sjevera Crne Gore.

Drago mi je što je Pazar postao mjesto na kojem se mogu predstaviti ljudi koji vrijedno rade tokom cijele godine“, dodavši da će koncerti trajati od 19.00 do 23.00 sata, a da će radno vrijeme Pazara biti od 15.00 do 23.00 sata, osim danima kada su planirani cjelodnevni programi, kada će rad kućica biti tome prilagođen, naveo je on.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR