23 °

max 36 ° / min 22 °

Utorak

11.08.

36° / 22°

Srijeda

12.08.

34° / 23°

Četvrtak

13.08.

34° / 23°

Petak

14.08.

33° / 23°

Subota

15.08.

32° / 23°

Nedjelja

16.08.

32° / 22°

Ponedjeljak

17.08.

32° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Delegacija Glavnog grada na proslavi oslobođenja Skoplja: Afirmacija antifašizma i saradnje

Podgorica

Tag Gallery
Comments 0

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Delegacija Glavnog grada na proslavi oslobođenja Skoplja: Afirmacija antifašizma i saradnje

Delegacija Glavnog grada  koju predvodi gradonačelnik Ivan Vuković, boravi u zvaničnoj posjeti prijestonici Republike Sjeverne Makedonije, povodom obilježavanja 13. novembra, Dana oslobođenja Skoplja.

"Osim prisustva centralnoj svečanosti kojom je obilježeno 75 godina od oslobođenja Skoplja i dodjeli priznanja „13. novembar” značajnim pojedincima iz različitih oblasti, realizovano je i niz drugih aktivnosti, u cilju jačanja već izvanrednih odnosa između dva grada i njihovih međusobnih promocija. Akcenat je bio ne samo na produbljivanju saradnje, već i na afirmaciji ideje bliskosti dva naroda.

Njegujući antifašistički duh i slaveći slobodarsku tradiciju predaka, delegacije Podgorice i Skoplja položile su vijenac na spomenik Periši Saveljiću, antifašisti, rođenom Podgoričaninu, koji je stradao tokom fašističke opkupacije Skoplja", navodi se u saopštenju.U organizaciji Ambasade Crne Gore u Republici Sjevernoj Makedoniji upriličena je i izložba jednog broja radova najznačajnijeg crnogorskog slikara druge polovine XX vijeka Petra Lubarde pod nazivom „Lubarda i Skoplje”, čijem otvaranju je delegacija Podgorice imala čast da prisustvuje.

Posjeta se završila „Skopsko–podgoričkom noći” tokom koje je još jednom konstatovano da i dva grada i dvije države imaju izvanredne političke i ekonomske odnose, koje će nastaviti da jačaju i afirmišu.

Ovaj susret je iskorišćen i da se dogovori uzvratna posjeta delegacije Grada Skoplja Podgorici povodom obilježavanja 19. decembra, Dana Podgorice, kada će i glavni grad Crne Gore obilježiti 75 godina od svog oslobođenja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR