19 °

max 23 ° / min 14 °

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Podgorici počinje da radi prva taksi služba sa električnim vozilima

Podgorica

Comments 0

U Podgorici počinje da radi prva taksi služba sa električnim vozilima

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković primio je danas predstvanike kompanije "Venn tour" sa vlasnikom Ahmetom Avcijem na čelu, koja će do kraja sedmice početi da pruža usluge taksi prevoza automobilima na električni pogon.

"Čini me izuzetno zadovoljnim što Podgorica dobija prvu taksi službu sa automobilima na električni pogon i što ćemo biti prvi grad u regionu koji dobija usluge prevoza građana Tesla električnim vozilima", istakao je gradonačelnik Vuković izražavajući uvjerenje da će se u narednom periodu taksi firme i udruženja sve više opredjeljivati za pružanje usluga vozilima na električni pogon.

Gradonačelnik je, podsjećajući goste da je Podgorica nedavno dobila i prvu javnu punionicu za električna vozila, naglasio da će gradska uprava u narednom periodu intenzivno izgrađivati određeni broj električnih punionica sa brzim punjačima, kako bi obezbijedili neophodne uslove za korišćenje električnih vozila, saopšteno je iz PG Biroa. 

On je saopštio da će nadležne gradske službe u tom cilju, u saradnji sa zainteresovanim partnerima, u narednom periodu raditi na izradi mape Podgorice sa potencijalnim električnim punionicama, gdje god postoje propisani tehnički uslovi, kako bi na taj način dodatno afirmisali korišćenje električnih automobila.

Vlasnik kompanije "Venn tour" Ahmet Avci je zahvalio gradonačelniku Vukoviću na podršci i razumijevanju, ali i efikasnom postupanju nadležnih gradskih službi u cilju realizacije navedenog projekta.

On je saopštio da je to samo početak uspješne saradnje sa Glavnim gradom i iskazao zainteresovanost za partnerstvo i saradnju sa gradskom upravom i u drugim oblastima od obostranog interesa i značaja.

Podsjećamo, Programom organizovanja taksi prevoza za 2019. Glavni grad je iskazao opredjeljenje za sprovođenje određenih promjena u skladu sa standardima i praksom u razvijenim gradovima Evrope, a koje podrazumijevaju efikasan, bezbjedan, ali i taksi prevoz koji neće ugrožavati životnu sredinu.

U tom smislu, predviđene su postepene reforme i propisano je izdavanje novih 50 licenci (vozila) za automobile na električni pogon.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR