11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
“Zelenilo” zasadilo novi drvored u Ulici Avda Međedovića

Podgorica

Comments 0

“Zelenilo” zasadilo novi drvored u Ulici Avda Međedovića

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Zaposleni u gradskom preduzeću Zelenilo ovih dana bili su angažovani na sadnji drvoreda u Ulici Avda Međedovića, saopšteno je iz PG biroa.

"Posađene su odrasle  sadnice lipe koje će, osim vizuelnog i funkcionalnog efekta, u proljećnom periodu, ovu ulicu učiniti jednom od najmirisnijih ulica u gradu. Sadnju drvoreda pratiće i ugradnja hidrosistema čime će se biljkama obezbijediti neophodna količina vode, naročito u toku dugih sušnih ljeta koja su karakteristična za Podgoricu.

Prilikom izbora vrsta za sadnju na javnim zelenim površinama, izuzetna pažnja posvećuje se odabiru vrsta koje su prilagođene uslovima Podgorice, ali i uslovima gradske sredine, te su shodno tome odabrane vrste i za navedene lokacije", piše u saopštenju.

Zelenilo kao društveno-odgovorna kompanija čiji je osnovni cilj, pored zaštite životne sredine, zadovoljstvo građana, odlučilo je da na zahtjeve građana odgovori pozitivno, navedeno je iz PG biroa.

"Podsjećamo, ovo je drugi put da se sadi drvored u pomenutoj ulici. Na toj lokaciji je u oktobru prošle godine polomljeno je 6 sadnica u vrijednosti oko 460 eura. Zato, još jednom apelujemo na građane da čuvaju drveće i zelene površine uopšte, jer samo odgovornim ponašanjem prema biljkama možemo stvoriti zdrav zeleni fond i učiniti više za naš grad", piše u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR