8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U izgradnju dječjih igrališta u ovoj godini uloženo skoro 140.000 eura

Izvor: Foto:Antena M

Podgorica

Tag Gallery
Comments 0

U izgradnju dječjih igrališta u ovoj godini uloženo skoro 140.000 eura

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima obišao je danas u potpunosti rekonstruisano dječje igralište u Ulici Vasa Raičkovića, preko puta Srednje stručne škole „Vaso Aligrudić“.

Uz pomoć Gradske uprave i preduzeća Zelenilo i Komunalne usluge izgradili su odnosno rekonstruisali 6 dječijih igrališta u različitim djelovima grada, čija je ukupna vrijednost oko 140.000 eura.

‘’Ova igrališta koja su građena u poslednjih nekoliko mjeseci, poput ovoga u ulici Vasa Raičkovića , ili onog največeg u Bloku 6, odnosno onog manjeg pored Palade radjena su od najkvalitetnijih materijala.

Mi smo tu ugrađivali najmoderniju i za klince bezbjednu tartan podlogu, što značajno poskupljuje te projekte. Osim toga obnovili smo sprave i ono što če služiti za dječiju igru, i jednako važno na tim lokacijama posadili nekih stotinjak mladica kako bi smo nastavili sa praksom ozelenjavanja grada’’, kazao je Vuković

Pored benefita koje donose ovakvi objekti, Vuković je naglasio prisutniji vandalizam.

"I dalje se nažalost suočavamo sa problemima vandalizma. O tome smo juče razgovarali sa našim kolegama iz Uprave policije inačelno dogovorili da se već početkom iduće godine sretnemo i pokušamo da definišemo neki dinamički plan, kako bi smo pojačali njjihovo prisustvo na terenu, pošto, po svoj prilici nema nam druge, ako želimo da sačuvamo to što gradimo, a gradimo od novca Poreske uprave’’, kazao je Vuković

Vuković navodi da pored akcije uređenja javnih površina u gradu u toku je realizacija projekta MIKRO 020 čija vrijednost je preko million eura.

"Mi smo nedavno uredli plato u ulici Oktobarske revolucije, prije toga u ulici Princeze Ksenije naq Zabjelu, i koristim priliku da obavijestim javnost da ćemo sa velikim zadovoljstvom vrllo brzo privesti kraju izgradu parka na platou preko puta podgoričke gimnazije, gdje smo nedavno postavili spomenik Ivanu Crnojeviću.

Takođe, započeli smoi realizaciju projekata većeg obima poput raspisivanja konkursa za javno privatno partnerstvo za uredjenje četiri park šume ne samo na teritoriji glavnog grada nego i opštine Golubovci, dakle Balabani, Beglaci, Tološka šuma Zlatica. Samo u ova poslednja dva objekta trebalo bi da bude uloženo prekop million eura."

Vuković je još jednom apelovao na društvenu zajednicu da se sa većim stepenom uvažavanja i poštovanja odnosi prema javnim površinama.

„Samo u posljednih nekoliko mjeseci u Bloku VI smo izgradili potpuno novo dječje igralište i kompeltno rekonstruisali dječje igrališe u Ulici Vasa Raičkovića i u Ulici Serdara Jola Piletića, igrališta su opremljena bezbjednom podlogom da bi se djeca bezbrižno igrala, sprave su od metalne konstrukcije da bi im bio duži vijek upotrebe. Radovi koji su prethodili postavljanju tartana i dječjeg mobilijara su takođe značajni – od obilježavanja površine, preko skidanja površinskog sloja, stavljanja ivičnjaka, betoniranja, tamponiranja itd.

Pored toga, svako igralište je pratila i ugradnja parkovskog mobilijara, postavljanje klupa, a sva igrališta smo oplemenili određenim vrstama stabala. Vrijednost igrališta u Ulici Vasa Raičkovića je 25.644,95 eura, Bloku VI 40.515,04 eura, Serdara Jola Piletića 19.211,37 eura, Bloku V 29.939,04 eura, Bulevaru Ivana Crnojevića 8.536,55 eura, Ulici Svetozara Markovića 12.0274,74 eura. Potrudićemo da se u narednoj godini i đeci iz drugih djelova grada stvojimo prostor za igru i zabavu.

Još jednom želim da uputim apel građanima da čuvaju gradski mobilijar, jer smo ove godine uložili preko 20.000 eura u rekonstrukciju igrališta, a to su upravo sredstva kojima je moglo biti izgrađeno još jedno novo igralište“, zaključila je direktorica Zelenila Daca Popović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR