18 °

max 19 ° / min 16 °

Petak

05.06.

19° / 16°

Subota

06.06.

26° / 15°

Nedjelja

07.06.

25° / 19°

Ponedjeljak

08.06.

26° / 17°

Utorak

09.06.

27° / 18°

Srijeda

10.06.

27° / 18°

Četvrtak

11.06.

27° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
„Podgorica investment days”: Unaprijediti ekonomske odnose Crne Gore i Francuske

Podgorica

Tag Gallery
Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

„Podgorica investment days”: Unaprijediti ekonomske odnose Crne Gore i Francuske

U okviru ciklusa prezentacija investicionih potencijala Podgorice stranim investitorima, pod nazivom „Podgorica investment days”, Glavni grad je, u saradnji sa Ambasadom Republike Francuske i Udruženjem francusko-crnogorskih preduzeća, predstavio mogućnosti za ulaganja ljudima iz francuskih poslovnih krugova, saopšteno je iz PG biroa.

Prezentaciju je održao gradski menadžer Marjan Junčaj, koji je predstavio veliki broj atraktivnih projekata iz oblasti poljoprivrede, proizvodnje, energetike, saobraćaja, zdravstva, turizma, zaštite životne sredine, kulture i sporta, izdvajajući kao prioritet za grad ulaganje u javni gradski prevoz.

Ambasadorka Republike Francuske u Crnoj Gori Kristin Tudik istakla je da je  prezentacija investicionih potencijala Podgorice važan događaj i za Crnu Goru i za Francusku.

"Bilateralni politički odnosi između naše dvije zemlje su odlični, ali s druge strane, ekonomski odnosi nisu na nivou na kojem bi mogli biti. Treba još dosta da radimo kako bismo stigli neke druge zemlje koje su malo bolje pozicionirane u tom smislu kod vas. Moguće da je razlog to što francuski preduzetnici ne poznaju dovoljno ne samo Crnu Goru, već i cijeli region Balkana", ocijenila je ona.

Ambasadorka je saopštila da ulaže velike napore u cilju ekonomskog povezivanja dvije države, te da je iz tog razloga inicirala osnivanje Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća.

"Mislim da ima još dosta da se radi, ali smo već na dobrom putu", istakla je ona.

Predsjednik Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća Rajko Uskoković naveo je da svaki grad koji se razvija i koji teži da unaprijedi svoju ponudu prolazi kroz fazu u kojoj je sada Podgorica, a koja pdrazumijeva planiranje, nove ideje, prognoze, dobronamjerne savjete, ali i kritičke osvrte.

"Podgorica je u ovom vijeku doživjela nevjerovatan i dinamičan razvoj tako da je nemali broj ljudi koji iskreno kažu da je grad neprepoznatljiv u pozitivnom smislu. Da bi se to još nadogradilo, poboljšalo i da bi Podgorica postala dio porodice evropskih metropola neophodna je saradnja i solidarnost, a današnji skup je upravo takvog karaktera", ocijenio je Uskoković.

Rukovodilac Službe za međunarodnu saradnju Glavnog grada Ljiljana Šćepanović navela je da je današnja prezentacija bila osma po redu u okviru ciklusa kojim Glavni grad želi da predstavi svoje investiciono-razvojne programe, mjere podrške novim investicijama, kao i pravnu regulativu koja prati procedure.

"Gradska uprava će, kao i do sada, nastaviti da intenzivno i u kontinuitetu stvara privlačan poslovni ambijent u cilju prezentacije jedne nove Podgorice i privlačenja većeg investicionog kapitala", zaključila je ona.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR