10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Oro krasi Bulevar 21. maj; Vujačić: Izniče iz ljutog i nikad pokorenog crnogorskog kamena

Izvor: PG Biro

Podgorica

Tag VideoTag Gallery
Comments 0

Oro krasi Bulevar 21. maj; Vujačić: Izniče iz ljutog i nikad pokorenog crnogorskog kamena

Autor: Antena M

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je danas donjogorički bulevar koji odnedavno nosi sibmolični naziv Bulevar "21. maj", gdje je uoči Dana nezavisnosti, premješten spomenik Oro, crnogorskog akademskog vajara Mitra Živkovića.

Zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić čestitala je Dan nezavisnosti svim građanima Podgorice i Crne Gore, uz želje za dobro zdravlje i opšti napredak.

"Situacija u kojoj smo se skoro našli u borbi sa novim koronavirusom, pokazala nam je kako smo napredovali kao društvo i koliko smo ojačali našu državu.

Upravo to mene, prije svega kao zdrastvenog radnika, a zatim kao zamjenicu gradonačelnika i građanku ove države čini naročito ponosnom. Uprkos svemu tome ovaj praznik dočekujemo u vedrom raspoloženju i sigurni da su vedri dani tek pred nama. Svjedoci smo, da smo uoči ovog praznika promovisali nekoliko važnih infrastrukturnih projekata za Glavni grad. Nekoliko dana ranije, započeli smo fizičku realizaciju jednog izuzetno važnog projekta, i to postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, a evo koliko juče, saobraćajnicu bulevarskog tipa, a to je bulevar ka Tuzima koja povezuje Glavni grad i naše susjede.

Na Bulevaru 21. maj posađeno je 14 sadnica maslina, u čast 14 godina nezavisnosti Crne Gore koje simbolizuju besmrtnost i plemenitost", istakla je Vujačić.

Na tom mjestu postavljen je i spomenik Oro, akademskog vajara Mitra Živkovića.

"Spomenik Oro koji simbolizuje slobodu a izniče iz ljutog i nikad pokorenog crnogorskog kamena. Upravo na ovom mjestu na kojem će dočekati sve naše prijatelje koji dolaze iz pravca Cetinja i ispratiti sve naše građane koji se zapute ka našoj staroj prijestonici, a prije svega podsjetiti nas na to da treba da čuvamo našu državu kako zarad naših predaka tako i zbog naših potomaka. Dozvolite mi još jednom na kraju da svima čestitam Dan nezavisnosti i da se zahvalim kako našim zapošljenima u privrednim društvima Glavnog grada, tako i društveno odgovornim kompanijama i pojedincima, koji su doprinijeli kako bi Bulevar 21. maj izgledao upravo ovako", zaključila je zamjenica gradonačelnika.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR