8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kultura se vraća u centar Podgorice

Izvor: PG Biro

Podgorica

Tag Gallery
Comments 1

Kultura se vraća u centar Podgorice

Autor: Antena M

  • Viber

Na liniji opredjeljenja uprave Glavnog grada da obogati kulturni život Podgorice i oživi centar grada, u toku je priprema za otvaranje nove galerije, knjižare i kafea u Vučedolskoj ulici. 

Na prostoru ukupne površine oko 215 m2, temeljnom i pažljivo planiranom adaptacijom Podgorica uskoro dobija neophodne i adekvatne izlagačke uslove, saopšteno je iz Glavnog grada. 

"Projekat adaptacije izvodi se u skladu sa svim standardima galerijskih djelatnosti te uz primjenu savremenih rješenja unutrašnje arhitekture, i uz uvid u iskustva i uporedne prakse internacionalnih umjetničkih scena.

Nakon adaptacije i opremanja ovog jedinstvenog prostora otpočeće se sa cjelovitim i promišljenim programima sa fokusom na savremenu umjetnost. Pored izlagačkog prostora, kao prateći segment pokreće se i Art kafeterija – dodatna mogućnost susreta i kulturne razmjene", navode u saopštenju. 

Kroz adaptaciju ovog nesvakidašnjeg gradskog prostora za umjetnost, stiču se uslovi i za kreiranje nove programske šeme, dodaju iz Glavnog grada. 

"Programski koncept biće fokusiran na savremenu umjetnost i nove umjetničke tehnologije, te pored prezentacije rada crnogorskih vizuelnih umjetnika u značajnoj mjeri okrenut i umjetničkim scenama regiona i Evrope, interdisciplinarnim projektima, radionicama, istraživanju i novim modelima prezentacije i recepcije umjetnosti.

Program će se osmišljavati na osnovu stručnih selekcija i kroz saradnju programskog tima, a realizovati kroz brojna, već potvrđena partnerstva sa galerijama, institucijama i kulturnim akterima iz zemlje i inostranstva", navode u saopštenju. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR