14 °

max 14 ° / min 7 °

Petak

26.04.

14° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Glavni grad nastavlja borbu protiv nelegalnog odlaganja otpada: Postavljene prve zaštitne mreže na Ribnici

Podgorica

Tag Gallery
Comments 0

Glavni grad nastavlja borbu protiv nelegalnog odlaganja otpada: Postavljene prve zaštitne mreže na Ribnici

Autor: Antena M

  • Viber

Ekipe gradskog preduzeća Čistoća d.o.o. postavile su prvu zaštitnu barijeru ispod Tabačkog mosta, sa ciljem sprečavanja prodiranja otpada ka obali Morače – Skalinama, koja će istovremeno omogućiti lakše i brže uklanjanje otpada, saopšteno je iz PG biroa.

Kako je navedeno, imajući u vidu iskustva iz prethodnih godina, planirano je da u narednom periodu barijere budu postavljene na još nekoliko lokacija duž vodotoka Ribnice, kako bi se smanjila količina nepropisno odloženog otpada.

"Takođe, zaposleni u gradskoj Čistoći  su iskoristili  nizak nivo vode, pa je grupa radnika angažovana i na čišćenju korita i obale Ribnice od Tabačkog do mosta Kapadžića, odakle je uklonjeno 60 vreća raznog otpada

Nažalost, korito rijeke Ribnice i pored brojnih apela i velikog broja akcija čišćenja, na pojedinim mjestima nesavjesnim pojedincima služi za odlaganje raznih vrsta otpada. Radnici Čistoće redovno održavaju obale rijeka, a ovi poslovi su najintenzivniji tokom ljeta, odnosno u mjesecima kada je nivo vode nizak.

Namjera nam je da podstaknemo promjene nesavjesnog ponašanja pojedinaca, uz još jedan apel da, odlaganjem otpada na propisan način, zajedno možemo sačuvati ljepotu naših rijeka", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR