23 °

max 31 ° / min 20 °

Ponedjeljak

13.07.

31° / 20°

Utorak

14.07.

31° / 20°

Srijeda

15.07.

31° / 19°

Četvrtak

16.07.

31° / 20°

Petak

17.07.

30° / 20°

Subota

18.07.

28° / 20°

Nedjelja

19.07.

31° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Za biznis zone u Podgorici zainteresovan veliki broj investitora

Podgorica

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Za biznis zone u Podgorici zainteresovan veliki broj investitora

Centralna javna rasprava održana je danas  u zgradi Skupštine Glavnog grada povodom Nacrta Razvojnog plana za biznis zone na teritoriji Podgorice.

Ispred obrađivača dokumenta, obratio se Menadžer biznis zona, Marjan Junčaj , koji je istakao da su biznis zone namijenjene prije svega proizvodnji i da se zahvaljujući određenim povoljnostima interesuje veliki broj potencijalnih investitora. Pogodnosti za korisnike biznis zona su povoljne cijene zemljišta, saobraćajna povezanost, pristupačnije poslovanje, dostupnost različitih poslovnih usluga. On je tokom izlaganja istakao da su u okviru biznis zona DUP-om predviđene zelene i zajedničke površine, a sve u cilju zaštite životne sredine.

''Dokument je zamišljen da približi zainteresovanim stranama kompletan cilj formiranja biznis zona, odnosno  zemljišta kao i pojedinosti koje su vezane za same lokacije i okolinu, kao što je saobraćajna povezanost lokacije, prikaz zelenih i zajedničkih površina. Slobodne površine i njihove namjene definisane su odlukom koja je usvojena krajem novembra 2019.godine. Prikaz namjena ukazuje da većina lokacija je planski definisana, sa obije strane saobraćajnice kod Kombinata aluminijuma imamo značajne parcele, koje su dobro saobraćajno povezane’’, zaključio je Junčaj.

Infrastrukturno opremanje Glavni grad će povjeriti korisnicima biznis zona, a ono obuhvata izgradnju saobraćajne, vodovodne, kanalizacione,energetske i telekomunikacione infrastrukture. Investitori će biznis površine moći da zakupe na period do 30 godina u viđenom stanju.

Uskoro će, kako su naveli, svim zainteresovanima biti dostupna online interaktivna mapa  sa najvažnijim podacima o biznis zonama.

''Glavni grad je prepoznao značaj slobodnog zemljišta za industrijski razvoj, privlačenje investitora i kapitala, veću konkurentnosti preduzeća kao i kontrolu nad zaštitom životne sredine'', navedeno je u saopštenju.

Podsjećamo, da na teritoriji Glavnog grada postoji 10 biznis zona u okviru kojih je 169 parcela.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR