11 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Neće se graditi stambena zgrada u okviru DUP-a “Zabjelo-Ljubović”

Podgorica

Comments 0

Neće se graditi stambena zgrada u okviru DUP-a “Zabjelo-Ljubović”

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom teme u vezi sa gradnjom stambenog objekta u okviru DUP-a “Zabjelo-Ljubović”, a koja je u proteklim mjesecima bila veoma prisutna u medijima, gradonačelnik Ivan Vuković saopštio je da je Glavni grad postigao dogovor sa kompanijom “Gradnja promet” i porodicom u čijem je vlasništvu dio parcele, te da na ovoj parceli neće biti gradnje.

“Zahvaljujući posvećenom radu kolega iz Sekretarijata za planiranje i održivi razvoj, Direkcije za imovinu i posebno Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, došli smo do konačnog dogovora sa kompanijom „Gradnja promet“ i predstavnicima porodice Šnajder", istakao je on.

Riječ je o spornoj parceli u zahvatu DUP-a „Zabjelo–Ljubović“, na kojoj je unazad nekoliko mjeseci otpočela izgradnja objekta kolektivnog stanovanja. Glavni grad se prema ovom problemu ophodio onako kako zahtijeva opšti interes i na toj parceli se definitivno neće graditi zgrada. 

„Već smo sa kompanijom “Gradnja promet” i porodicom koja je vlasnik dijela te parcele ušli u proces razmjene zemljišta, tako da će Glavni grad doći u posjed te parcele i vratiti je u prvobitno stanje na način što će na njoj formirati zelenu površinu koja nedostaje tom dijelu grada, a investitoru ćemo ponuditi da gradi na drugoj parceli, nedaleko odatle, i na taj način zadovoljiti i ono što je njihov legitimni interes“, saopštio je gradonačelnik.

On je podsjetio i na odgovoran pristup Glavnog grada rješavanju problema na brdu Gorica, koji je odgovorio ozbiljnom izazovu i prijetnji nove stanogradnje, donoseći odluku o zabrani dalje gradnje na Gorici u kontaktnoj zoni gdje je prepoznata ta vrsta rizika.

„Unazad nekoliko mjeseci detaljno analizaramo DUP Zabjelo -Ljubović i nije tajna da je taj DUP loš i da smo njime nezadovoljni, o čemu je govorio i naš Glavni gradski arhitekta i ukoliko ne bude boljeg rješenja ne isključujemo mogućnost da u dogledno vrijeme podnesemo inicijativu Ministarstvu održivog razvoja i turizma za stavljanje van snage tog Detaljno urbanistčkog plana. Razlog je taj što on ne odgovara onome što su potrebe građana u tom dijelu grada i ne predstavlja plansku prepostavku za unapređenje kvaliteta života dostojnih 21. vijeka", zaključio je Vuković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR