10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković na Koniku: Vrijedni projekti za veći kvalitet života u ovom dijelu grada

Podgorica

Comments 0

Vuković na Koniku: Vrijedni projekti za veći kvalitet života u ovom dijelu grada

Autor: Antena M

  • Viber

Na Koniku se trenutno realizuje jedan ozbiljan investicioni ciklus koji obuhvata izgradnju i rekonstrukciju kompletne infrastrukture, a najznačajniji projekat je izgradnja sekundarne kanalizacione mreže u okviru projekta vijeka - izgradnje Sistema za prečišćavanje otpadnih voda, saopštio je gradonačelnik Ivan Vuković.

„Od ukupno 20 km nove kanalizacije koliko imamo namjeru da izgradimo u narednih godinu i po dana, na prostoru Konika i Vrela Ribničkih izgradićemo jednu trećinu, dakle 6,5 km. Vrijednost ovog projekta je 1,3 miliona eura. Jednu ulicu dugu 250 metara smo već završili, a radovi u Ulici Druge crnogorske brigade se odvijaju po planu i koristim priliku da se zahvalim kompaniji Tošković koja za sada uspješno odgovara tom izazovu“, istakao je Vuković.

Napominje da je veliki broj ulica u ovom dijelu grada već dobio potpuno novo ruho.

"I u tu svrhu smo investirali 235.000 eura, a kolege iz privrednog društva Vodovod i kanalizacija su izgradile novi cjevovod u dužini od jednog kilometra i na taj način riješile jedan višedecenijski problem za dio ovog naselja, odnosno 35 domaćinstava u naselju Kuće Perića priključili na vodovodnu mrežu“, naglasio je gradonačelnik.

Vuković je saopštio da je Glavni grad kompletnu komunalnu infrastrukturu Konika podigao na značajno viši nivo i da će u skladu sa onim što su sugestije mjesne zajednice nastaviti i u narednom periodu, najavljujući da će do kraja godine u blizini reciklažnog dvorišta i Osnovne škole ovaj dio Podgorice dobiti potpuno novu parkovski površinu sa svim savremenim sadržajima. Podsjećamo, krajem 2019. godine su započeti, a početkom ove godine završeni radovi na izgradnji dva poligona na Koniku – u Ulici Branka Radičevića i Ulici Novaka Ramova. Za ove namjene Agencija za stanovanje izdvojila je 35.000 eura.

„Ono što je najznačajniji projekat za ovaj dio grada i što sam obećao prošle godine jeste potpuna rekonstrukcija Ulice Husinjskih rudara koja predstavlja glavnu saobraćajnu arteriju za ovaj dio Podgorice, tako da ukoliko uspijemo da završimo projekat do kraja godine i ako ne bude većih imovinskih problema kada uđemo u realizaciju ovog projekta, mi ćemo kompletnu ulicu završiti do kraja iduće godine”, saopštio je gradonačelnik Podgorice.

On je naglasio da na taj način Glavni grad želi da izrazi zahvalnost građanima ovog dijela grada na podršci gradskoj upravi, ali i na skromnosti, jer su vrlo često i sa malo bili zadovoljni, a to je nešto što se cijeni i ne zaboravlja, tako da će Glavni grad i u narednom periodu imati adekvatan odnos prema toj činjenici.

Predsjednik Mjesne zajednice Konik Andrija Čađenović saopštio je da su mještani tog naselja izuzetno zadovoljni realizovanim i najavljenim projektima od strane Glavnog grada, posebno zbog rješavanja pitanja vodosnadbijevanja kao i drugih kapitalnih infrasturkturnih projekta.

''Veoma ambiciozan plan razvoja Mjesne zajednice za 2020. godinu je gotovo u cjelosti ispunjen, a najznačajniji kapitalni infrastrukturni projekat koji se trenutno realizuje na Koniku je izgradnja sekundarne kanalizacione mreže vrijednosti skoro 1.300.000 eura, čime će gotovo svako domaćinstvo na Koniku i na Vrelima Ribničkim riješiti jedno od najznačajnijih životnih pitanja ovoga kraja Podgorice”, naglasio je Čađenović.

On je istakao da je naselje Perića riješilo višedecenijski problem snabdijevanja vodom, gdje je izgrađeno 12 vodovodnih šahti, na taj način je pitanje vodosnadbijevanja riješilo 35 domaćinstava.

“Obišli smo danas i Drvarsku ulicu koja je u potpunosti rekonstruisana, a očekuje nas i realizacija još dva velika projekta, a to su izgradnja jedinstvenog dječijeg parka, kakav do sada nije građen na teritoriji Podgorice i svakako najznačajniji projekat, odnosno rekonstrukcija Ulice Husinjskih rudara koja je žila kucavica našeg naselja, zbog velikog broja đaka ali i ostalih stanovnika, jer ih povezuje sa ostalim djelovima grada”, zaključio je predsjednik Mjesne zajednice Konik Andrija Čađenović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR