4 °

max 15 ° / min 0 °

Četvrtak

26.11.

15° / 0°

Petak

27.11.

16° / 1°

Subota

28.11.

15° / 1°

Nedjelja

29.11.

13° / 6°

Ponedjeljak

30.11.

10° / 3°

Utorak

01.12.

11° / 0°

Srijeda

02.12.

11° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zbog epidemiološke situacije odgođeno prvo izdanje manifestacije Podgorica Millenium Run

Podgorica

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Zbog epidemiološke situacije odgođeno prvo izdanje manifestacije Podgorica Millenium Run

Prvo izdanje trkačke manifestacije "Podgorica Millenium Run", čiji je pokrovitelj Glavni grad Podgorica, a koje je planirano za vikend 20. -22. novembar, odgađa se za 21. novembar 2021. 

Na sastanku predstavnika Glavnog grada Podgorice i organizatora ove sportske manifestacije, dogovoreno je da se sportska manifestacija koja je trebalo da bude održana od 20. do 22. novembra zbog pandemije koronavirusa, proglašene od Svjetske zdravstvene organizacije i mjera koje sprovodi država Crna Gora, odgađa za narednu godinu.

Na sjednici su još jednom potvrđeni zaključci da Glavni grad zaslužuje manifestaciju sa besprekornom organizacijom i rekordnim brojem takmičara iz zemlje i inostranstva.

"Poslednjih nekoliko mjeseci priprema manifestacije se intenzivirala, sve je išlo predviđenom dinamikom, ali situacija u Crnoj Gori i regionu, iz kojeg je trebalo da dođe veliki broj takmičara, nažalost iz dana u dan se pogoršava.

Trenutna situacija u Crnoj Gori je komplikovana i odluka koju smo donijeli je donešena isključivo uzimajući u obzir interes zdravlja građana i sportista. Ne možemo garantovati sigurne uslove za takmičare, volontere i organizatore, pa smo donijeli najtežu odluku, a to je nažalost odlaganje manifestacije.

Smatramo da je u ovom trenutku to i jedina ispravna odluka. Svi takmičari će biti kontaktirani mail-om i kao što smo najavili od samog početka, njima će biti ponuđen povraćaj novca od startnina ili će bez dodatnih troškova njihova startnina biti prenesena za narednu godinu", objašnjava direktor trke Igor Majer.

"Nažalost, zbog epidemiološke situacije bili smo primorani da odgodimo manifestaciju.

Velika je šteta, s obzirom na to da smo imali veliki broj prijava, kao i da smo obavili ogroman posao na planu organizacije, ali zdravlje svih nas je apsolutni prioritet.

Siguran sam da ćemo iz bitke sa nevidljivim protivnikom izaći kao pobjednici, kao i da nas 21. novembra 2021. godine u Podgorici čeka spektakl dostojan Glavnog grada, u okviru Podgorica Millenium Run-a", rekao je Miloš Antić, pomoćnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR