7 °

max 15 ° / min 0 °

Četvrtak

26.11.

15° / 0°

Petak

27.11.

16° / 1°

Subota

28.11.

15° / 1°

Nedjelja

29.11.

13° / 6°

Ponedjeljak

30.11.

10° / 3°

Utorak

01.12.

11° / 0°

Srijeda

02.12.

11° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uređena mikro lokacija ispred OŠ Maksim Gorki

Podgorica

Tag Video
Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Uređena mikro lokacija ispred OŠ Maksim Gorki

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i direktorica OŠ “Maksim Gorki” Snežana Irić obišli su danas još jednu lokaciju u gradu koja je uređena u sklopu projekta Mikro 020. 

Vuković je izrazio  zadovoljstvo činjenicom da je Podgorica dobila još jednu uređenu mikro lokaciju u neposrednoj blizini Osnovne škole Maksim Gorki. Projekat je realizovala služba Glavnog gradskog arhitekte i  privredno društvo Zelenilo uz pomoć kolega iz Puteva i Komunalnih usluga, saopšteno je iz PG biroa.

"Zahvaljujući  ovom projektu dobili smo jedan lijep prostor za boravak u prirodi i za rekreaciju. Ovo je mjesto koje je oduvijek bilo popularno među stanovnicima ovog dijela grada i ono što je posebno važno, zahvaljujući ovom interesantnom projektnom rješenju mi smo uspjeli da obezbijedimo mnogo bolje uslove đacima Osnovne škole “Maksim Gorki” za bezbjedan dolazak do samog školskog dvorišta“, istakao je Vuković. On je podsjetio da je Glavni grad na zahtjev Savjeta roditelja nedavno donio odluku o promjeni režima saobraćaja u Ulici Ivana Vujoševića, dodajući da se nova pravila i ne poštuju u mjeri u kojoj se očekuje, ali da se nada da će naši sugrađani vremenom mijenjati navike i da će razumjeti da je to vrlo važno, u smislu bezbjednosti učenika ove škole.

Vuković je istakao da je veoma zadovoljan što projekat Mikro 020 nastavlja uspješno da se realizuje.

"Ovo je šesta lokacija koju smo uredili u gradu, a do kraja godine imaćemo još dvije – jednu u Dahni i jednu u Rogamima", saopštio je Vuković i zahvalio svima koji su dali doprinos realizaciji ovog projekta, naglašavajući da je glavni grad dobio jedan prelijepi kutak, te da se nada da će ga Podgoričani koristiti onako kako su ga uvijek koristili. 

Direktorica Osnovne škole ‘’Maksim Gorki’’ Snežana Irić zadovoljna je uređenjem mikro lokacije nadomak škole, koja će koristiti brojnim učenicima, kao i zbog uvođenja jednosmjernog režima saobraćaja u dijelu Ulice Ivana Vujoševića. 

“Želim da se zahvalim Glavnom gradu što su uslišili naše molbe i ovaj prostor ovako lijepo uredili, koji ćemo mi sa zadovoljstvom da koristimo. Lokacija je prelijepa, nadam se da će je građani prepoznati. Mi iz škole trudićemo se da ostane kako je zamišljena, imamo već ideju da bi moglo neka nastava da se održi tu. Posebno smo zahvalni na promjeni režima saobraćaja u ovoj ulici, na ovaj način se doprinosi bezbjednosti učenika, a samim rješenjem roditelji lakše mogu da sačekaju svoju djecu jer sada je tu i nadstrešnica koja ih može zaštiti od nepovoljnih vremenskih uslova. Sveukupno uljepšavamo naš grad i trudimo se da očuvamo ono što je urađeno i da ga svi zajedno koristimo",  kazala je direktorica Osnovne škole "Maksim Gorki" Snežana Irić.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR