4 °

max 15 ° / min 0 °

Četvrtak

26.11.

15° / 0°

Petak

27.11.

16° / 1°

Subota

28.11.

15° / 1°

Nedjelja

29.11.

13° / 6°

Ponedjeljak

30.11.

10° / 3°

Utorak

01.12.

11° / 0°

Srijeda

02.12.

11° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gradonačelnik Vuković uz građane Mjesne zajednice Lijeva Rijeka

Podgorica

Comments 0

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Gradonačelnik Vuković uz građane Mjesne zajednice Lijeva Rijeka

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković izražava punu podršku nastojanjima građana Mjesne zajednice Lijeva Rijeka, koji s pravom zahtijevaju da kineska kompanija CRBC, za vrijeme trajanja radova na izgradnji autoputa, ispunjava svoju ugovornu obavezu u dijelu održavanja regionalnog puta M-19 Podgorica – Veruša – Uvač – Mateševo, saopšteno je iz Glavnog grada.

"Podsjećamo javnost da je 19. juna iniciran sastanak sa predstavnicima odgovorne kompanije i Ministarstva saobraćaja i pomorstva, kako bi se riješio problem mještana Lijeve Rijeke, koji su u više navrata informisali rukovodstvo Glavnog grada o lošem stanju ovog putnog pravca izazavanom prvenstveno zbog upotrebe teške mehanizacije za potrebe izgradnje autoputa, kao i potrebi stalnog održavanja i saniranja u cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja.

Tom prilikom, u prisustvu ministra saobraćaja i pomorstva, od strane predstavnika CRBC-a obećano je da će se u najkraćem roku krenuti u sanaciju pomenutog puta, o čemu je Glavni grad uredno informisao predsjednika mjesne zajednice, ali su od tada nadležni iz kompanije CRBC-a odradili samo snimanje trase.

Ističemo i to da je Glavni grad, bez obzira što se radi o regionalnom putu, na pomenutom sastanku izrazio spremnost da da svoj doprinos što efikasnijem rješavanju navedenog problema, te da prilikom sanacije najkritičnijih dionica stavi na raspolaganje asfaltnu bazu gradskog preduzeća “Putevi” d.o.o", navodi se u saopštenju.

Zbog svega navedenog Glavni grad, kako dodaju, pruža punu podršku mještanima uz nedvosmislen zahtjev da se hitno sanira navedeni putni pravac, kako bi prvenstveno svi oni koji žive na području MZ Lijeva Rijeka mogli bezbjedno da dolaze do svojih domova, ali i svi oni koji koriste usluge odmarališta na Veruši kojim upravlja JU „Dječiji savez“, odnosno Glavni grad Podgorica.

"Takođe, uz insistiranje da kineska kompanija ispuni svoju obavezu, Glavni grad će iz domena svoje nadležnosti, a vodeći se prvenstveno potrebama naših sugrađana, do kraja godine uložiti 150.000 eura u rekonstrukciju puteva na području Mjesne zajednice Lijeva Rijeka, ali i dodatnih 50.000 eura za sanaciju putne infrastrukture u Mjesnoj zajednici Brskut", zaključeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR