9 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković: Ugostitelji da budu razumni

Podgorica

Comments 0

Vuković: Ugostitelji da budu razumni

Izvor: rtcg.me

Autor: Antena M

  • Viber

Glavni grad će direktnim mjerama nastaviti da podržava privrednike kako bi što lakše prebrodili trenutnu krizu, kazao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković. Nada se da će ugostitelji odustati od današnjeg protesta i najavljenog otvaranja objekata, uprkos mjerama NKT-a.

Društvo

Danas protest ugostitelja

06.11.2020. 07:18

“Vrijeme je za ozbiljnost i solidarnost, ako budemo onakvi kakvi smo bili unazad prije pola godine, ja nemam dilemu da ćemo već do kraja 2020. prepoznati svjetlo na kraju ovog dugog tunela”, naveo je Vuković, gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Podsjetio je da je Glavni grad od marta uveo niz poreskih olakšica za privrednike.

Vuković je kazao i da je Glavni grad sa oko tri i po miliona eura pomogao preduzetnike u Podgorici, tokom pandemije korona virusa.

“Pripremili smo i novi paket mjera, tako da smo ili objavili ili je u pripremi objavljivanje konkursa za ženske preduzetnice, kreativne preduzetnike, za biznis u Staroj Varoši. Posljednja odluka je novi konkurs od 80.000 eura za podršku ugostiteljima. Samo tih pet paketa pomoći Glavni grad će koštati 230.000 eura. Trudimo se da najdirektnije finansijski pomognemo onima koji su u problemu kako bismo sačuvali svako radno mjesto u Podgorici”, naveo je Vuković.

Kaže i da je Glavni grad imao više sastanaka sa predstvanicima ugostitelja.

“Naši ugostitelji su bili maksimalno ozbiljni i realni i bili ozbiljan partner i Vladi i Glavnom gradu. Možda oni koji se najviše pridružavju mjera moraće, po svoj prilici, da plate cijenu najdirektnije”, naveo je Vuković.

Ističe i da razumije nezadovoljstvo ugostitelja, ali podsjeća i da je broj zaraženih zabrinjavajuće veliki.

“Mi smo u istom čamcu, mi djelimo životni prostor i ne možemo imati posebne mjere za različite grupe stanovništva”, naveo je Vuković.

Kaže i da je situacija izuzetno teška.

“Ne želim da prepadam bilo koga, ali vrlo lako bi se stvari mogle oteti kontroli i da dođemo u situaciju da zdravstveni sistem ne može da odgovori onome što su epidemiološki izazovi”, upozorava gradonačelnik.

Vuković očekuje da će ugostitelji biti razumni.

“Vjerujem da će, iako je protest zakazan za danas, preovladati osjećaj odgovornosti i da ćemo i sa ugostiteljima i sa ostalim preduzetnicima nastviti zajedničku borbu”, kazao je Vuković.

Poručio je i da će Glavni grad nastaviti da pruža podršku privrednicima, te da će se zajednički prebroditi kriza.

“Osnovni preduslov za to je da promijenimo odnos, a niko od nas pojedinačno ili kolektivno ne može da se pohvali da smo bili odgovorni”, zaključio je Vuković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR