8 °

max 10 ° / min 8 °

Nedjelja

24.01.

10° / 8°

Ponedjeljak

25.01.

10° / 8°

Utorak

26.01.

8° / 2°

Srijeda

27.01.

6° / 0°

Četvrtak

28.01.

8° / 1°

Petak

29.01.

8° / 5°

Subota

30.01.

8° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Voda sa Mareze ni danas nije za piće

Podgorica

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Voda sa Mareze ni danas nije za piće

Obavještenje za građane Podgorice

Današnji rezultati analiza vode sa izvorišta Mareza pokazuju da je mutnoća u padu, ali je i dalje blago iznad dozvoljenih vrijednosti, saopšteno je iz podgoričkog Vodovoda. 

Shodno preporukama Instituta za javno zdravlje, korisnici koji se snabdijevaju sa ovog izvorišta,a narocito djeca, trudnice, stari i stanovništvo sa oslabljenim imunim sisemom treba da prokuvavaju vodu prije upotrebe ili koriste bezbjedne alternative tj vodu iz kontrolisanih izvora vodosnabdijevanja (flaširanu vodu, na odgovarajući način dopremljenu zdravstveno ispravnu vodu iz drugog vodovodnog sistema, izvorišta), navedeno je u saopštenju. 

Podsjećaju da se sa vodoizvorišta Mareza snabdijevaju potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar Grada,dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo,Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, City kvart, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

"Stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji Glavnog grada je stabilno, bez bilo kakvih promjena po pitanju ispravnosti vode za piće. Svi ostali potrošači iz djelova grada koji nijesu navedeni mogu bez problema i bojazni koristiti vodu za piće iz vodovodnog sistema Glavnog grada. Labaratorija Vodovoda će nastaviti pojačano praćenje svih parametara vode za piće i o eventualnim promjenama blagovremeno informisati javnost", navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR