14 °

max 14 ° / min 7 °

Petak

26.04.

14° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Limun old town još jedan uspješan primjer oživljavanja Stare varoši

Podgorica

Comments 0

Limun old town još jedan uspješan primjer oživljavanja Stare varoši

Autor: Antena M

  • Viber

Apart hotel Limun old town u Staroj varoši je još jedna uspješna priča o oživljavanju najstarijeg gradskog jezgra, zahvaljujući podršci Glavnog grada, navode u saopštenju.

"Nakon što je nedavno Orient dekor otvorio svoja vrata, sa zadovoljstvom smo posjetili i Mitra Radulovića koji je uspješno realizovao svoju biznis ideju."

Članica Komisije za izbor najboljih ideja na Konkursu za podršku razvoju preduzetništva u Staroj varoši Andrijana Pavićević, podsjetila je da je Glavni grad u avgustu prošle godine raspisao konkurs za podršku biznis idejama na ovom području u iznosu 50.000 eura.

„Nagrađeno je 10 najboljih biznis ideja sa ciljem da doprinesu razvoju, odnosno, obnovi života u Staroj varoši u ugostiteljskom i turističkom smislu. Do sada je realizovan jedan projekat, a u toku je realizacija njih osam“, istakla je Pavićević i izrazila zadovoljstvo što će Apart hotel Limun old town umnogome obogatiti turističku ponudu Stare varoši i najavila ponovno raspisivanje Konkursa koji je dao izvanredne rezultate. „ Izuzetno smo zadovoljni samim projektom i sa zadovoljstvom mogu da najavim da će u narednom periodu biti raspisan novi konkurs za podršku biznis idejama u ovom podgoričkom naselju“, zaključila je Pavićević.

Mitar Radulović jedan od dobitnika na konkursu, govoreći o realizaciji svoje ideje zahvalio je Glavnom gradu na podršci i pozvao sve zainteresovane građane da prate ove i slične inicijative, te da ukoliko imaju ideje ili žele da razviju svoj biznis, iskoriste podršku koju pruža Glavni grad.

„Moja ideja je bila pokretanje Apart hotela koji se nalazi u samom srcu Stare varoši u Ulici Radoja Jovanovića, a sama kuća, odnosno objekat, je nekada bila u vlasništvu Bećir- bega Osmanagića. U doba korone, kada smo ja i moja familija imali viška vremena odlučili smo se da se bavimo dvorištem gdje smo zasadili drvo, što nam je dalo ideju da sami objekat nazovemo Limun old town. Objekat se sastoji od 150m2 i ima 4 apartmana, koji su dostupni za sve one koji žele da posjete i da se sami uvjere u ljepotu Stare varoši“, istakao je Radulović.

Podsjećamo interesovanje za konkurs koji je raspisan tokom prethodne godine, bilo je veoma veliko, što je jedan od razloga zbog kojeg će Glavni grad uskoro raspisati novi poziv za prijavljivanje kreativnih ideja i već razvijenih djelatnosti, koje će dobiti novi zamajac. Cilj gradske uprave je da Stara varoš vrati status koji joj pripada, a to je ponosno srce Podgorice, sa novim životom i autentičnim duhom, na čemu se uveliko radi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR