18 °

max 21 ° / min 16 °

Ponedjeljak

17.05.

21° / 16°

Utorak

18.05.

23° / 14°

Srijeda

19.05.

22° / 12°

Četvrtak

20.05.

20° / 13°

Petak

21.05.

21° / 11°

Subota

22.05.

22° / 11°

Nedjelja

23.05.

23° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Veće plate za službenike Glavnog grada sa najmanjim primanjima

Podgorica

Comments 0

Veće plate za službenike Glavnog grada sa najmanjim primanjima

Autor: Antena M

  • Viber

Čestitajući Međunarodni praznik rada 1. maj koji ove godine dočekujemo, ne samo u uslovima koji i dalje predstavljaju prijetnju po javno zdravlje, već i po ekonomsku situaciju, gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, obratio se video porukom u kojoj je najavio odluku o uvećanju zarada za službenike Glavnog grada koji imaju najmanja primanja.

„Već duže od godinu dana živimo sa koronavirusom, pošasti koja ima izuzetno negativne posljedice, ne samo po javno zdravlje, nego u sve većoj mjeri i na ekonomsku situaciju u našem gradu, u Crnoj Gori, u cijelom svijetu. Takav je slučaj i sa sistemom Glavnog grada u kom radi veliki broj ljudi. Iako nam je svima teško, treba reći i biti pošten, da je ljudima sa nižim, pogotovo onim sa najnižim primanjima u sistemu Glavnog grada, najteže. Zato sam, koristeći institucionalni kapacitet gradonačelnika Glavnog grada, a poštujući izuzetno vrijedan doprinos kolega koje imaju osnovno i srednje obrazovanje, svim našim uspjesima, donio odluku da se kroz korekciju dodatka na zarade, tim ljudima povećaju plate za 10%“, istakao je Vuković, dodajući da je riječ o 239 službenika Glavnog grada, te da je za ovakvu odluku potrebna i saglasnost Ministarstva finansija.

„Svakako da ova odluka traži saglasnost Ministarstva finansija i socijalnog staranja i u tom cilju sam ministru finansija uputio dopis i očekujem da Vlada podrži ovakvu našu odluku, budući da je Glavni grad stabilan sistem i da smo zahvaljujući dobrom poslovanju u prethodnom periodu, uprkos svim izazovima, uspjeli da stvorimo neophodne pretpostavke, da se, u situaciji kada nažalost na hiljade ljudi svakog mjeseca i u Crnoj Gori gube posao, mi našim kolegama uvećamo plate. Činimo to na Međunarodni praznik rada, činimo to u nadi da će se u bliskoj budućnosti stvari u ekonomskom smislu popraviti, da će se ovi negativni trendovi zaustaviti i da će se Crna Gora vratiti na one staze ekonomskog rasta koje su karakterisale naš ukupan razvoj u protekloj deceniji“, zaključio je gradonačelnik Vuković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR