15 °

max 19 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

19° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Još jedna vrijedna podrška Glavnog grada podgoričkim privrednicima; Centar za informacioni sistem besplatno će izraditi 101 sajt

Podgorica

Tag Video
Comments 0

Još jedna vrijedna podrška Glavnog grada podgoričkim privrednicima; Centar za informacioni sistem besplatno će izraditi 101 sajt

Autor: Antena M

  • Viber

Konkurs za besplatnu izradu 100 veb sajtova, koji je Glavni grad nedavno raspisao, uspješno je završen. Dobitnici su danas potpisali ugovore i u narednom periodu pristupiće se izradi sajtova u skladu sa potrebama budućih korisnika, saopšteno je iz PG biroa.

Tim povodom, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković izrazio je uvjerenje da će ovaj vid podrške Glavnog grada biti od velikog značaja za njihovo dalje poslovanje, naročito u doba pandemije koja je značajno izmijenila način života i rada svih nas. 

"Ambijent u kojem živimo i funkcionišemo u poslednjih godinu dana, koji nas je primorao da se prilagodimo novonastalim okolnostima, naročito je težak za ljude koji se bave biznisom, gdje je posebno naglašen značaj digitalne prezentacije, online platformi i novog načina poslovanja", istakao je Vuković, dodajući da je Glavni grad u svijetlu te činjenice odlučio da pomogne privrednicima. 

"Na inicijativu naših kolega iz Centra za informacioni sistem, koji su proteklih godinu dana kreirali cijeli niz servisa, kako bismo omogućili našim  sugrađanima da u doba korone od kuće ostvaruju sva svoja prava i iskoriste sve usluge i povoljnosti koje mi nudimo kao administracija, došli smo na ideju da ponudimo i ovaj vid podrške. Svjesni da je nevidljivost u online svijetu vrlo često najznačajnija biznis barijera, pogotovo za one koji se nalaze na početku razvoja nekog biznisa", naglasio je Vuković.  

On je podsjetio da je Glavni grad tokom prethodne, ali i ove godine realizovao niz aktivnosti, najprje direktne finansijske podrške različitim društvenim grupama, preduzetnicima, početnicima u biznisu, ženama, poljoprivrednim proizvođačima i drugima. Takođe, kroz 4 paketa mjera brojne olakšice su dobili dominantno ugostitelji, taksisti, ljudi koji plaćaju komunalne i druge takse Glavnom gradu.  

Kako je navedeno, samo u okviru četvrte odluke Glavni grad se odrekao 620.000 prihoda sa ciljem da pomogne građanima. Gradonačelnik je zahvalio na povjerenju i inicijativnosti i izrazio nadu da će im ovaj vid podrške pomoći, da prije svega opstanu u biznisu, da ga unaprijede, ali i da pomognu Glavnom gradu da što prije izađe iz ekonomske krize.

"Želim da znate da ćete u nama imati partnera i podršku i vjerujem da nije daleko dan kada ćemo biti u prilici da pojedinačno promovišemo vaše projekte", zaključio je Vuković. 

Direktor Centra za informacioni sistem Džemal Lekić je čestitao dobitnicima i zahvalio svojim kolegama, koji će raditi na izradi sajtova u narednom periodu. Kroz kratku prezentaciju Lekić je dobitnike informisao o svim budućim koracima, nakon potpisivanja ugovora, koji se odnose i na obuku koja će uslijediti nakon izrade sajtova, kao i na ostalu tehničku podršku. 

U ime dobtnika obratio se Aleksandar Strugar zahvalio je na podršci Glavnog grada koja dolazi u pravom trenutku.

"Cijenimo vaš trud i vašu vizionarnost za ovaj potez koji će nadam se doprinijeti i preduzetnicima na početku svog djelovanja  kako bi nastavili još snažnije i istrajnije u svom poslu", zaključio je Strugar.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR